Свързани новини

23.03.2017 14:43

Мей: Атентаторът е британец, разследван от МИ5

Видян 1460 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Британският премиер Тереза Мей заяви в парламента в Лондон, че човекът, осъществил терористичен акт пред сградата му в сряда е британски поданик, при това е бил разследван за екстремизъм от тайните служби на Кралството. Тя цитира доклад на контраразунаването, според който става дума за „периферна фигура”: „Все още експертите са на мнение, че става въпрос за самостоятелна акция на нападателя и че не могат да се очакват последващи свързани действия, които да нанесат вреда на обществото. Когато е оправдано, неговата самоличност ще бъде публично оповестена”, заяви Мей, която преди да заеме поста на премиер беше вътрешен министър.



Тя съобщи също, че разследването продължава и ще продължава, за да потвърди първоначаната версия и да елиминира всяка възможност за съучастници и заговор. „Не е имало предварителни сигнали, които сочат за такава акция. Вероятно е нападателят да е бил мотивиран от ислямистката идеология. Именно тя е реалната заплаха за нас. Именно по тази причина правителството увеличава полицейския контрол в градовете, особено в Лондон, за да има превенция на подобни актове”.



Мей потвърди, че органите на реда са претърсили 6 адреса в столицата и Бърмингам и са задържали 8 души, но добави, че има ограничения за публичността на цялата информация, свързана с извършваните действия.



Тя даде окончателната информация за брой на жертвите: 12 англичани, 3 френски деца, 2 румънци, 4 южнокорейци, немски, китайски, ирландски, италиански и двама гръцки граждани. Ранени са трима полицаи, от които двама са с опасност за живота.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

МБАЛ Д-р Атанас Дафовски в Кърджали

Родилка почина след спешно секцио в болницата в Кърджали

33-годишна родилка е починала тази сутрин ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще