Свързани новини

27.03.2017 09:29

Борисов: ГЕРБ е длъжен да направи правителство

Видян 1094 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ГЕРБ е длъжен да направи правителство. Всяко друго решение ни връща във времето на Орешарски. След като сами предизвикахме тези избори и се потвърдиха резултатите, които очаквахме, сме длъжни да направим правителство. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след обявяването на първите предварителни резултати от днешните предсрочни парламентарни избори, според които ГЕРБ са първа сила.


Огромна благодарност към демокрацията, към българите, че препотвърдиха нашата политика и трябва да управляваме, заяви Бойко Борисов. За пореден път десницата в България, партията от ЕНП, категорично побеждава социалистите към този момент. В следващите дни, когато имаме окончателните резултати, ще ви отговаря на всички въпроси, добави лидерът на ГЕРБ.


Няма да се допускат компромиси с вмешателство във вътрешните работи на България. Но българският народ е толкова мъдър, той отчете всички рискове и постъпи по най-добрия възможен начин, продължи Бойко Борисов.


На въпрос с кого ще може да се коалира ГЕРБ в новия парламент, той отговори: "Преди да сме направили консултации, не е коректно да им поставяме условия от екрана на телевизора - като видим резултатите, тогава ще коментираме".


„От доста време срещу нас имаше един достоен съперник. С ясното съзнание, че още нямаме окончателни резултати, докато дойдат те, искам да поздравя и колегите от БСП за сериозната и мъжка битка. От доста време се озорихме в едни избори - чест и уважение на всички избиратели на другите партии, които дадоха гласа си за тях“, заяви Борисов.


„Демокрацията винаги е била по-важна за нас. Ние постъпихме морално, подадохме оставка и се преброихме. Този резултат препотвърди категорично, че ГЕРБ трябва да е водеща партия в управлението. Ще положим огромни усилия, надявам се с малки компромиси, на базата на програмите, да може с преговорите с потенциалните партньори, бързо да се направи правителство, което да отговори на очакванията на хората и във вътрешен план, а и в тази тежка външна обстановка", каза още той.  



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

близнаци