Свързани новини

19.04.2017 10:36

Терористична заплаха за изборите във Франция

Видян 1310 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Двама джихадисти подготвяли атентат в Марсилия. Във видеозапис, в който се вричат във вярност на "Ислямска държава", се появява и снимка на кандидат-президента на десницата Франсоа Фийон. Във вторник двамата ислямисти бяха задържани.
Като се има предвид арсеналът, открит в нает от тях апартамент в III район в Марсилия, двамата ислямисти имали всичко необходимо, за да извършат истинска касапница, пише "Фигаро".

Махиедин М., на 29 г., и Клеман Б., приел исляма на 23 г. и псевдонима на чеченски ислямист, били известни на властите. Двамата са били в една килия в затвора в Лил за престъпления по общото право, но неотдавна попаднали в досиетата S - на лица, които заплашват националната сигурност на Франция.

В арсенала им е намерено TATP, самоделно взривно устройство, известно като "вдовицата на сатаната", което бе използвано при атентатите в Париж на 13 ноември 2015 г. Полицията открила също арсенал от пистолети, заглушител, нож, качулки, маски на "Анонимните" и видеокамера. Двамата вероятно подготвяли атентат по време на предизборната кампания, но мишената не е известна. Френските служби са засекли обаче видеозапис с клетва за вярност към "Ислямска държава", където се появява и снимката на десния кандидат-президент Франсоа Фийон, заедно със стихове от Корана с призиви за отмъщение.

Дори и самоличността на мишената да не е потвърдена, френските власти веднага взеха мерки за засилване на сигурността на кандидатите в предизборната кампания.


Източник: Гласове



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

скорпион