Свързани новини

24.04.2017 11:37

Марешки: На първия етап нямаме особен проблем да подкрепим правителството

Видян 1004 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нямаме на първия етап особен проблем да подкрепим правителството, а впоследствие ще следим дали се изпълнява и ако тя се изпълнява и се случват тези неща, които всички българи и като бизнес, и като държава очакваме, сме говори да ги подкрепяме. Това каза на брифинг лидерът на ПП „Воля“ Веселин Марешки след проведените консултации с президента Румен Радев, предаде Фокус.


 „Изборът на партньори все пак се прави от тези, на които им е даден мандат и от българския народ, а впоследствие и от президента. Очакваме да видим визията на първата парламентарно представена партия за това какво трябва да бъде следващото правителство. Голяма част от нашата предизборна програма е непреписана, но е влязла в тяхното коалиционно споразумение. Ще видим крайния вариант. Ще се опитаме още на първия етап да добавим тяхната програма с някои от нашите идеи във връзка с демографската криза. По тема сигурност, малък, среден бизнес, там доста от нещата от нашата програма участват“, коментира Марешки. По думите му идеите на „Воля“ за подпомагане на млади и образовани семейства, било то с еднократни помощи, или с жилища на достъпни за тях цени, не е влязла в досегашната програма, която се лансира между ГЕРБ и националистите. „Така че ние ще се опитаме да внесем коректив. Ако се приемат тези неща, спокойно на първия етап ще подкрепим едно такова правителство“, добави той.


По думите му темата със Сашо Дончев, Георги Гергов и Сотир Цацаров не е била обсъждана. „Няма нищо лошо в това бизнесът да се среща с главния прокурор, но това да бъде официално в кабинета на главния прокурор, а не в този на някой друг бизнесмен. Това нещото, което няма как ние да го поощряваме. Аз никога не съм се срещал с главния прокурор и не бих присъствал на такава среща извън официалните места. Не съм бил там и не мога да коментирам в детайли. Ако има натиск върху медии от който и да е, е абсолютно притеснително. Не само от главния прокурор, но и от министри и депутати. Свободата на словото е едно от малкото постижения на демокрацията ни“, каза още Веселин Марешки и добави, че ако някой му представи поне едно доказателство за негова вина, ще си оттегли доброволно имунитета.


 „Ако обаче няма, ще търся обратното възмездие за тези, които са ме наклеветили. Ще искаме съд за тях“, заяви още той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

лъв