Свързани новини

26.05.2017 16:25

Собственикът на Мега метал отива на съд

Видян 1329 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд 42-годишния собственик на „Мега метал“ ЕООД Христо Хр. с обвинителен акт за извършено данъчно престъпление.


На 14 ноември 2015 г. подсъдимият Христо Хр. като собственик и представляващ „Мега метал“ ЕООД използвал документ с невярно съдържание – справка-декларация за ДДС. В нея той декларирал пред НАП невярно обстоятелство и въпреки че фирмата нямала право на данъчен кредит, възстановил сумата от 28 413 лева ДДС.


Фирмата на подсъдимия имитирала доставки, които били оформяни документално, но не били извършвани реално. Така била изготвена фактура за доставка на обработени алуминиеви колектори на стойност 142 066 лева за „Мега метал“ ЕООД.


Извършената по делото съдебно-счетоводна експертиза установила, че дружеството неправомерно е ползвало данъчен кредит върху тази сделка в размер на 28 413 лева.


Престъплението е извършено умишлено от 42-годишния подсъдим, а причината е желанието на собственика на фирмата за бързо и лесно забогатяване, съобщиха от прокуратурата. Предстои делото срещу Христо Хр. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

лъв