Свързани новини

29.05.2017 09:22

ГЕРБ отново пробутва Закона за концесиите

Видян 2688 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Скандалният Закон за концесиите, за който 19 минути многократно писа, че бе гласуван в началото на годината, а малко след това бе върнат за преразглеждане с вето на президента Румен Радев, тази седмица ще бъде внесен пак за разглеждане в Народното събрание. Това обяви председателят на правната комисия в НС и депутат от ГЕРБ Данаил Кирилов, алармира Правен свят.


Припомняме, че Законът за концесиите предизвика протести от страна на зелени организации, много скандали покрай отдаването на Летище София и плажните ни ивици по Черноморието, заради всичко това президентът след разговори със синдикатите наложи вето над него.


19 минути писа в началото на този месец, че се подновява отложената 4 пъти за двете години управление на кабинета Борисов 2 концесия на Летище София, която бе спряна от служебното правителство поради липсата на международен консултант и концепция за развитие, занижения очакван приход, риск от рязко покачване на таксите за пътниците, оценката на сигурността като само 5% от точките, необходими за победа на търга. Сега новият стар транспортен министър Московски обяви възобновяването на състезанието. В него играят две турски фирми – ТАВ, която оперира Истанбул, Тунис, както и летища в Грузия и Саудитска Арабия, Лимак, която прави новата аерогара в Цариград, която се очаква да бъде най-голямата в света, и Фрапорт – оператора на Франкфурт. Тъй като немският кандидат вече държи Варна и Бургас, евентуално обжалване пред Комисията за защита на конкуренцията за концентрация на пазара е много вероятно. Което пък прави турците фаворити.


В отдаването на летището при тези кандидати ще има и политически залог, доколкото младшият партньор в правителството Обединени Патриоти многокранто се е противопоставял на турското бизнес влияние у нас.  


Пак 19 минути алармира в серия от публикации още в края на м.г., че правителството ББ2 отдава непрозрачно плажовете на концесия и по този начин облагодетелства представители на мутренските групировки ВИС и СИК.


Е, сега текстовете в толкова скандалният Закон за концесиите, които предстои да бъдат внесени тази седмица, са претърпели единствено редакционни промени.


А това е повече от смущаващо и нагло, тъй като много експерти вече посочиха очебийни вратички за корупционно нахлуване през тях. Да не припомняме и, че предстои установяване на частен монопол в области като: Услуги, свързани със задържане и превъзпитание на криминално проявени лица , Услуги на правораздаването на съдебната дейност, Услуги на държавното управление за обществото като цяло.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец