Свързани новини

14.06.2017 09:56

Властта мери с двоен аршин за общините

Видян 1439 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„В политиката най-силен е личният пример, който даваш. БСП си постави преди време цел, като показа, че може да промени себе си, може да носи отговорност и за България". Това каза в ефира на БНТ депутатът от "БСП за България" Жельо Бойчев по повод решението на левицата да приеме етичен кодекс за депутатите си.


По думите му, би било добре всички народните представители да следват етична рамка. Той добави, че всяко действие на депутатите трябва да е пример, а не обратното -  да руши доверието в институциите.


„Парадокс е, че в момента ние, като опозиция, задаваме тона на работа на Народното събрание със законодателни инициативи, предложения за решения на парламента. Ние задаваме тона му. Няма съмнение, че сме опозиция, но основната задача е да очертаем алтернативата на управлението”, каза Жельо Бойчев.


Той обясни, че темата за националната сигурност не е единствената, която е във фокуса на левицата за намиране на решения. Като други основни теми той посочи здравеопазването, образованието и демографската катастрофа.


„Ако с политики не преодолеем демографската катастрофа, обричаме България. Затова политиките за образованието и здравеопазването също се отнасят към този проблем. България губи годишно по 50 хил. българи, изтича ни потенциалът зад граница и ние имаме отговорност да вземем правилните решения за решаване на проблема. Ако сега не ги вземем, след време ще е късно и ще носим отговорност пред идващите поколения”, посочи Жельо Бойчев.


По повод изявлението на БСП, че внася жалба до Конституционния съд, с която иска отмяна на текстове от Закона за публичните финанси, Бойчев обясни, че решението е взето, защото България се движи на няколко скорости. По думите му, на семинара на левицата в Боровец, кметовете от БСП са били категорични, че София е на една скорост на развитие, областните градове - на друга, а по-малките населени места – на трета.


„Имаме и двоен аршин на правителството спрямо общините. Ако живееш в община, на която кметът е избран от БСП, тя бива ограничавана с финансиране, достъп до европейски програми. Всички граждани в България трябва да са с равни права”, посочи още Жельо Бойчев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

830 евро става минималната заплата в Гърция

830 евро става минималната заплата в Гърция

Минималната заплата в Гърция от 1 април ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви