01/03
13.07.2017 15:07

Първият морски маратон за кучета и стопани ще бъде във Варна

Видян 2115 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На 16 юли в морската столица ще се проведе първият маратон за кучета и техните стопани. Състезанието се организира от PURINA® България със съдействието на Община Варна. Събитието е част от активностите, посветени на домашните любимци, в рамките на най-мащабната инициатива на Нестле България за активен начин на живот и балансирано хранене - ЖИВЕЙ АКТИВНО!


Официалният старт на маратона ще бъде даден в 10:00 ч. на Пантеона в Морската градина. Участниците ще преминат по трасето от 1км през алеите на парка, предвождани от хип хоп изпълнителя Играта. Целта на надпреварата е да предизвика стопаните да бъдат активни заедно със своя домашен любимец и да споделят положителната енергия от активния начин на живот, за да изградят здрава и пълноценна връзка помежду си.


След като софийското издание на маратона предизвика огромен интерес и въпреки лошото време над 100 кучета участваха, във Варна се очаква още по голям брой състезатели. Допускат се маратонци от всички породи и на всяка възраст. Единственото условие е наличието на желание и добро настроение. За всички състезатели са подготвени много подаръци и лакомства от PURINA® България. Участниците ще бъдат оценявани по няколко критерия, съобразени със спецификите на различните породи. Професионалният треньор на кучета Асен Аролски от AATraining ще подбере победителите според физическа им подготовка, демонстрираното добро поведение и взаимно доверие между стопанин и куче.


Финалът е на площадката за кучета в Морската градина, където от 10:30 до 13:00 ч. кучетата ще влязат в клас и ще научат първите си уроци в „ProPlan® Училище за кучета“. Предвидени са и множество демонстрации и игри за всички четириноги приятели. В специално обособен кът на площадката ще бъдат и нашите приятели от фондация Анимал Хоуп Варна. Те ще доведат няколко прекрасни кученца от приюта, които търсят дом и най-добър приятел.


Активностите, насочени към домашните любимци, се провеждат като част от множеството предизвикателства, които ЖИВЕЙ АКТИВНО! отправя към варненци под мотото „Зареди се с енергия“. Всеки посетител ще може да открие най-подходящия за него начин да сподели положителната емоция от движението – чрез игри с домашния любимец, чрез спорт или разходка, споделена със семейството, или чрез хубава българска музика. Под общото послание на инициативата на 16 юли Морската градина ще се превърне в арена на отборни и индивидуални спортни състезания, а след дългия ден, любителите на балансираното хранене и активния начин на живот ще вдигнат адреналина с грандиозния концерт на голямата поляна в Южния парк.


Повече информация за събитието и активностите могат да бъдат намерени на Facebook страницата на PURINA® Bulgaria.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв