Свързани новини

17.07.2017 14:32

Фандъкова: Идеите на Левски са ни нужни повече от всякога

Видян 1370 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Представяме 28 фотокопия на едни от най-добрите картини с образа на Левски, за да може всеки един да се докосне до личността на Дякона. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова по време на откриване на изложбата „Апостолът и неговото време през погледа на българските художници”, посветена на 180-годишнината от рождението на Васил Левски, предаде Фокус.


 Фандъкова поясни, че Столична община и Националната художествена галерия са подредили тази изложба в съвместен проект. „С голямо вълнение разгледахме изложбата. Мисля, че тя би развълнувала всяко българско сърце, всяко българско дете, което ще бъде доведено тук от своите родители и близки. Днес времето не е толкова добро, но очакваме в следващите дни до 25-ти да бъде подходящо, за да може всеки един да се докосне до личността на Дякона и то пресъздадена с голяма сила от велики български художници“, заяви кметът на София. По думите й това е само едно от събитията, с които София се включва в националните чествания на 180-ата годишнина от рождението на Апостола. Кметът на столицата посочи, че хората ще могат да видят отново познати картини от български художници. Фандъкова благодари на директора на Националната художествена галерия, на заместник-кмета на Столична община Тодор Чобанов и на всички от Дирекция „Култура“.



Директорът на Националната художествена галерия Слава Иванова благодари на кмета на София Йорданка Фандъкова за възможността да се покажат едни от най-големите български творци, пресъздавали образа на най-светия наш герой – Васил Левски. „Струва ми се, че живеем във време, в което идеите на Левски са ни нужни повече от всякога“, каза тя.


Снимка: Фокус



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

козирог