Свързани новини

07.08.2017 17:06

Атина се съгласи да приеме бежанци от Германия

Видян 1311 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За първи път от 2011 г. Гърция ще приеме бежанци от Германия в рамките на Дъблинския регламент. Това оповестил пред германската телевизия ARD гръцкият министър за миграцията Янис Музалас, съобщава БНТ.
Според министъра по силата на Дъблинския регламент връщането на бежанци от Германия в Гърция - първа страна на входа на ЕС, засяга хора, продължили пътуването си от Гърция до други държави от съюза след март 2017 г.

 

В отговор на въпрос на германската телевизия вътрешното министерство на Германия е уточнило, че при връщането на бежанци Берлин ще се придържа към препоръката на Европейската комисия от 8 декември 2016 г., разрешаваща при определени строги условия да се извършва реадмисия на бежанци в Гърция.

 

Ведомството е оповестило, че до 31 юли 2017 г. пред гръцките власти са постъпили 392 молби и че конкретните дати за реадмисия в Гърция зависят от гръцките власти.

 

Министърът за миграцията Янис Музалас казал, че до преди няколко дни по линия на Дъблинския регламент гръцките власти са одобрили малък брой молби за реадмисия на бежанци от Германия и други държави членки на ЕС.


 
Еврокомисарят по миграцията Димитрис Аврамопулос се застъпил за реадмисиите в Гърция, като пояснил пред същата германска телевизия, че в момента се работи за замяна на Дъблинския регламент с нова система, тъй като въпросният регламент не функционира, и че до края на годината в тази насока ще бъдат изготвени нови регулации.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

телец