Свързани новини

25.08.2017 09:30

Борисов посрещна Еманюел Макрон във Варна

Видян 1193 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Френският президент Еманюел Макрон и съпругата му Бриджит Макрон кацнаха снощи на летище Варна, където ги посрещна премиерът Бойко Борисов.


На аерогарата дойдоха и вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, кметът на Варна Иван Портних, както и началникът на кабинета на Румен Радев - Иво Христов.


Визитата е част от обиколката на Макрон и първата дама на Франция в Централна и Източна Европа. Той долетя в София от Румъния.


Събитията от официалната програма ще се провеждат в двореца „Евксиноград”. Перспективите за развитие на двустранните отношения между България и Франция, двустранното икономическо, инвестиционно и културно сътрудничество, охраната на външните граници на Европейския съюз, както и идеите за бъдещето на Европа ще са обсъжданите теми.


Церемонията по посрещането е от 10.00 часа пред двореца, като след нея ще се състои официалната снимка на двамата президенти и техните съпруги.


След това президентите Радев и Макрон ще проведат среща „на четири очи“ и ще ръководят пленарните разговори между официалните делегации на двете президентски институции. В 11.15 часа двамата президенти ще дадат съвместна пресконференция за медиите.


От 11.35 часа е срещата на „четири очи“ между министър-председателя Борисов и президента Макрон, която ще бъде последвана от пленарни разговори. От българска страна в тях ще участват вицепремиерите Екатерина Захариева, Томислав Дончев и Красимир Каракачанов, както и финансовият министър Владислав Горанов. Пресконференцията на Борисов и Макрон ще е от 12.45 часа.


БНТ ще излъчи медийните им изяви на живо.


В късния следобед Бойко Борисов и френският му гост ще посетят Центъра с навигационни симулатори във Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ във Варна.


Първата дама Десислава Радева ще има паралелна програма заедно с Брижит Макрон - двете ще посетят Ботаническата градина и Двореча в Балчик, след което ще обядват в известен ресторант.


Снощи семейство Макрон отседна в така нареченото Слънчево бунгало в "Евксиноград", където се настаняват по принцип Борисов и Радев.


Визитата на Еманюел Макрон у нас е първото посещение на френски президент в страната за последните 10 години. Последният държавен глава на Франция, който е идвал в България, беше Никола Саркози през есента на 2007 г.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

козирог

Погрижете се и за собствения си просперитет

Погрижете се и за собствения си просперитет. Денят е