Свързани новини

25.08.2017 12:07

Радев съгласен с Макрон за европейската отбрана

Видян 1383 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Сигурността на европейските граници започва от сигурността на нашите граници. Това каза държавният глава Румен Радев по време на пресконференцията след срещата му с президента на Френската република Еманюел Макрон в двореца „Евксиноград“ във Варна, предаде Фокус.


„Глобалните заплахи изискват единен отговор. Затова приемам вижданията на г-н Макрон, че европейската отбрана ще даде нов импулс. Нужно е по-интензивно сътрудничество и задълбочаване на интеграцията в сферата на отбраната. Затова са важни и френските инициативи за постоянно структуриращо сътрудничество. Според мен тяхната реализация означава такива критерии за членство, които да позволяват на страни като България да реализират своята амбиция за максимално интегриране в европейските отбранителни инициативи“, заяви Радев. Той посочи, че са обсъдили и важността от развитието на силна европейска отбранителна индустрия, като задължителна част от силна Европа на глобалната сцена.


„Овладяването на миграцията и намаляването на риска от терористични атаки изискват обща европейска политика и задълбочено сътрудничество във всички сфери, засилване охраната на външните граници и борба с нелегалния трафик, засилена политика на връщане и реформа на общата европейска система за убежище. Очаквам подкрепа от Франция и за оперативния план за защита на българските граници, който внесох тази пролет в ЕК и Съвета на Европа. Сигурността на европейските граници започва от сигурността на нашите граници. България поема председателството на Съвета на Европа в труден и предизвикателен период“, добави Радев.


 По думите му с тази цел българското правителство е формулирало ясни критерии, целящи укрепване на единството на ЕС и засилване на солидарността, стабилността и конкурентоспособността. „Ще очакваме експертна френска подкрепа за подготовка на председателството и на един от най-важните приоритети – кохезионната политика“, каза още Румен Радев.


 Снимка: бТВ



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева