25.08.2017 19:08

ББ: щЕх да ги бия, изгасили лампата

Видян 5536 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Всичко започна с митичното вече: ...'Сички Parlez Vous Francais? С него премиерът Бойко Борисов започна домакинството на френския президент Макрон. Гостът разбра, че се опитва да му каже нещо и се обръща към него с недоумяващо: "Мм?"... И тогава в типичния си непрунуден стил премиерът казва онова за "парле-ву-франсе"-то.



"Вече загрял и отпочинал обаче, премиерът окончателно изби лафомера, след като днес организира за своя гост разходка в градините на двореца Евксиноград", разказва КлубЗет. Макрон видимо бе впечатлен от двореца. На въпроса му: "Кой е живял тук?", Борисов сви рамене и каза: " 'Ми, тука са идвали на ваканция лЕтно време", като спестява кои точно са "те", които са си почивали, уточнява сайтът. "Тази резиденция се ползва...В нея НЕ се спи - само за днес, специално за теб", продължава Борисов, без да споменава, че самият той и това лято изкара немалко дни в Слънчевото бунгало на Тодор Живков, където преспа и сем. Макрон.


"Френският държавен глава се загледа в скулптурите в градината. Премиерът искрено се зарадва на интереса на своя гостенин и подготви почвата и за посещение догодина: "Исках да усетиШ какво е тука. Догодина ще има председателство, ще дойдеШ пак."


По една от алеите шеговито разкритикува загрижеността на НСО: " 'Ей сЯ таман ще ти покажа часовника...Снощи беше тъмно, изгасиха снощи лампата, да било по-сигурно! щЕх да ги бия после тука, като влезНАхме в тъмницата - загасили, за да..."


По пътя към терасата на градината, гледаща към морето, Борисов даде кратък урок по география: "Турция, България, Румъния срещу нас, Грузия - по-вдясно. А Крим е малко на ляво, 'ей така..." (б.р. пропуснати са Русия и Украйна, а като област и Абхазия, които също имат всяка по стотици километри черноморско крайбрежие). Борисов обясни на Макрон, че сега дворецът се ползва при подобни посещения от хора, които го наемат за сватби и други празненства, а паркът е отворен за всички.


Макрон се възхити на гледката към морето. Премиерът услуживо посочи с ръка: " 'Ей там Ти е Крим, където Ти казах. Това горе, където се вижда, са ни другите курорти и голф клубове, най-хубавите ни части".


Президентът се заинтересува има ли делфини в морето. "О, да, много има", заяви уверено Борисов. Когато вече двамата подхванаха по-сериозен разговор, Борисов се вклини, че България има най-развитата газопреносна мрежа на Балканите (б.р.само след 1 г. и 4 мес. обаче по нея няма да тече газ или ще тече, но на много по-висока цена и в поне 5 пъти по-малко количество). "2018 ще отреже и България, и Украйна...Ние на практика газ траспортираме нагоре"(б.р. всъщност в момента той "идва отгоре" от Русия през Украйна и Румъния, и "отива надолу" към Турция).


 На връщане през градината премиерът се похвали с постиженията на България по отношение на квотите за въглеродни емисии: "Ние бяхме глупави и още до 2013 г покрихме квотите до 2020 г - ветропаркове, соларни...", пошегува се той. 


 На въпрос колко е чистата енергия в България като процент, той отсече: "Над 20% - 27-28%... Много". Първото число е най-близо до точното, уточнява още Клуб Зет.


 Накрая, Борисов заяви: "ТАКА ЧЕ МНОГО Е СТРАТЕГИЧЕСКИ РАЙОНЧЕТО".

 



Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв