Свързани новини

30.08.2017 15:50

Мария Габриел ще бори фалшивите новини

Видян 1534 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Еврокомисарят по дигитализацията Мария Габриел обяви, че започва систематична работа срещу разпространението на фалшиви новини.

На брифинг в Брюксел Габриел коментира, че иска да чуе мнението на европейските граждани и компании за това как Европа може да се справи с фалшивите новини. Тя ще започне публични консултации, след които ще бъде организирана и експертна група.

Важно е всички да работим заедно: изследователите, медиите и институциите. Следващите два-три месеца ще са особено важни в това отношение, заяви Габриел, цитирана от EUObserver.

Очаква се Европейската комисия (ЕК) да определи общите изисквания за това кога трябва да се премахва незаконно съдържание. Група евродепутати поиска от Комисията тази пролет да се увери, че мерките са част от ново обвързващо законодателство, което ще създаде общи правила в целия блок като начин да се избегнат разликите между държавите в ЕС.

Технологичните компании обаче имат някои опасения и предупреждават, че не трябва да променят съществуващия закон на ЕС, който гарантира, че те не носят правна отговорност за това, което техните потребители публикуват.
Друга цел в работата на българския еврокомисар е да върне европейските държави на картата на световните сили, разполагащи със суперкомпютри.

"Има опасност специалистите да напуснат европейския континент. (...) Трябва да сме много честни със себе си. В момента не сме дори в Топ 10 или Топ 5 в света, но имаме потенциал да станем", посочи Мария Габриел.

Суперкомпютрите се използват за мащабни разработки в различни сфери, например в климатологията, медицината или сеизмологията. В момента класацията на най-големите сили в тази област се оглавява от Китай.


Източник: Дир.бг.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева