31.08.2017 14:08

Адвокатурата и Трансперънси Интернешънъл срещу антикорупционния закон на ГЕРБ

Видян 2052 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След като 19 минути писа за незаконни моменти в проекта за нов антикорупционен ... закон, подготвян от властта, Висшият адвокатски съвет и световната правозащитна организация Трансперънси интернешънъл разкостиха управляващите заради него. ВАдС публикува силно критично становище за антикорупционния закон, подготвен от правосъдното министерство. Критиките на адвокатурата са крайни и изключват възможността за саниране на проекта, защото в основата му лежи изцяло погрешна концепция, съобщава "Капитал". Вчера се разбра, че експерти от адвокатурата подготвят искане до Конституционния съд за обявяване за противоконституционни текстове от новоприетия Наказателно-процесуален кодекс (НПК).



В момента текат обществени обсъждания по двата проекта - на управляващите и на БСП, за нов Закон за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, добавя Дневник. Кабинетът предложи своя законопроект като основна част от правителствената програма за съдебна реформа и борба с корупцията и в отговор на препоръките на Европейската комисия.



Това е и вторият опит за приемане на антикорупционен закон. В края на мандата на предишния парламент от програмата на правната комисия и Народното събрание отпадна проекта, известен като закона на тогавашния вицепремиер Меглена Кунева.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

везни