Свързани новини

04.09.2017 15:14

Симеонов: Да се закрие фирма Слънчев бряг

Видян 1353 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Вицепремиерът ще настоява за ликвидирането на държавното дружество Слънчев бряг АД, което стопанисва инфраструктурата в туристическия комплекс, тъй като то не генерирало печалби, а създавало условия за мащабна корупция. Като алтернатива той предлага, ако дружеството бъде запазено, инфраструктурата да бъде прехвърлена на Община Несебър, съобщи epicenter.bg


„Поставям си за цел промяна на туристическия бранш", обяви още Симеонов. Според него, след активната намеса на държавата и влизането на инспектори от НАП, Полиция и Митници в курортите, приходите в туризма са превишили миналогодишните данни и са скочили до над 400 млн. лв. По данини на НАП, платените данъци до момента са над 200 млн. лв.


"Бизнесът става по-дисциплиниран", допълни вицепремиерът. Той съобщи, че има спад и на престъпността - това лято няма нито един случай на балконинг. Единственият инцидент, свързан с падане от терасата на хотел, според него е бил предизвикан поради „търсене на сродни души по балконите“.

 
"Трябва да бъдат премахнати всички преместваеми обекти в туристическите комплекси", обяви на брифинг в Бургас вицепремиерът Валери Симеонов, визирайки седемте национални курорта на България. По думите му, изключение ще бъде направено единствено за спасителни постове, медицински пунктове и водни атакрациони.


„Не само Слънчев бряг, но и Златни пясъци са се превърнали в уродливо подобие на ниско бюджетни арабски пазари. Не казвам "Капалъ черши", защото той е от много висок клас, в сравнение с тях", каза Симеонов, цитиран от радио „Дарик“. Той съобщи, че ще инициира промени в законите за туризма и този за устройството на Черноморското крайбрежие, с които да се въведе ред в курортите. Вицепремиерът е категоричен, че разчита на подкрепата на коалиционните партньори, защото по думите му те са разумни хора.

 
"Преместваемите обекти се държат от фигури от подземния свят. Те са собственост на някакво Слънце, на някакъв Козел... Да, те дават хляб на много хора, но не дават хляб на държавата", каза  още Валери Симеонов, посочвайки че за 2016 г. постъпленията в Слънчев бряг от преместваеми обекти са по-малко от 50 хиляди лева. „Смешна работа“  - обобщи Симеонов и допълни, че всички тези обекти са в сивия бизнес.

„Морето е една природна забележителност, която обаче трудно може да бъде видяна от тези сергии и барачки, разположени в курорта. Можем да се обзаложим на 100 евро със всеки, че ако кажете на един турист "ей тука е морето" той няма да го види“, предложи Симеонов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а