Свързани новини

08.09.2017 10:49

БСП: Защо се правят само бутафорни проверки по плажовете?

Видян 1649 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Защо се правят само бутафорни проверки по плажовете? Този въпрос отправи народният представител от ПГ на „БСП за България“ Николай Тишев към министъра на туризма Николина Ангелкова.


Той обясни, че през изминалия летен сезон е повдигнат въпросът с отдаването под наем на плаж „Делфин“. По думите му, група свободно плажуващи граждани, обединени с инициативен комитет, отправят различни обвинения, но важен е въпросът с проведената процедура и нарушените екологични норми, предхождащи действията на държавата.


„Има ли нарушения в проведената процедура за отдаване на плаж „Делфин“? Има ли вариант за разрешаване на конфликта и възможно ли е по друг начин да бъдат удовлетворени претенциите на свободно плажуващите", попита депутатът от левицата.


Николай Тишев заяви, че се извършват бутафорни проверки и контрол от Министерство на туризма по време на летния сезон по българските плажове, за които един ден предварително знае цялата държавна администрация, наемателите и концесионерите на плажовете- и естествено на следващия ден няма открито нарушение.


„Не е ли по-добре Министерството на туризма да прояви законодателна инициатива и да регламентира т. нар. „нудистки плажове“. Винаги когато има бели петна в законодателството, се стига до проблеми – на плаж „Делфин се стигна до физическа саморазправа“, заяви Николай Тишев.


„Защо непрекъснато си създаваме проблеми и настройваме хората срещу себе си? Кому беше нужно да се отдава това малко плажче под наем за 12 хил. лв. годишно ползване? Защо никой в последните пет години не попита защо на съседния плаж концесионерите натрупаха дълг и никой не ги потърси? Кога ще спрем да създаваме сами врагове на себе си и на държавата?“, попита депутатът от левицата Петър Кънев.  


Снимка: бТВ



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

лъв