Свързани новини

11.09.2017 09:26

Протестът днес: повод за кабинетен кадрил или за нови избори?

Видян 2589 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   „Хм, ако излязат поне 300 души подавам оставка”, заяви преди дни премиерът Бойко Борисов по повод подготвяния за тази вечер протест срещу управлението. В политическите кръгове се говори, че в отговор на настояване от страна на САЩ ГЕРБ да се отшие от ДПС, той е поискал натиск за влизане на БСП в негово правителство. Сред червените обаче тежащият само като килограми Георги Гергов е за коалиция, останалите нямат намерение да го правят без нови избори. Това официално бе обявено и от самия лидер Корнелия Нинова, която публично обяви, че БСП не стои зад днешния протест.
В този смисъл на митинга на фаталната дата 11 септември, от която през 2001 г. започна войната между ислямистите и свободния свят, се гледа като даване на повод за разчистване на политически сметки – ако не падане, то промени в кабинета, а и като възможност за нови избори, коментират анализаторите. Апропо, за нови избори до края на годината има време, а от Нова започва председателството на ЕС, за което никак не сме готови. За тях подготвен финансово е най-вече ГЕРБ, което би осигурило 4-и мандат на Борисов и би го бетонирало поне до юни 2019 г., когато имаме европейски избори преди общинските същата есен.
Още повече, след като и ВОЛЯ на Марешки, наричана още при появата си Патерица на ГЕРБ и която бе принудена на изборите да се откаже от много „капии” и гласове от предишната президентска кампания в полза на победата на генералската партия, се активизира. Лично лидерът й се обяви срещу сегашната власт.



В министерствата вече се чува и кои министри най-вероятно ще бъдат сменени, защото именно промени в кабинета са най-вероятният изход от ситуацията. На първо място се сочи икономическият Караниколов, който от една страна скандално нашумя с невероятното обстоятелство да завърши право на 21 години, без да го е започнал на 15. От друга се оказа замесен в качеството на шеф на Агенцията по приватизация и следприватизационен контрол в не един нашумял проблем – дори да бе само девненският комбинат на Банев, който е цъкаща екобомба, но не е. И накрая се оплете в казуса Дунарит.
На второ място се сочи вътрешният Радев, който не успя да организира за седмица потушаването на горски пожар, 4-и месец на власт няма никакъв резултат по възстановяването в Хитрино,  подчинената му полиция трета седмица няма никаква идея по отвличането на сина на боса на най-голямата автокъща, нито пък взе мерки при над 30 изстрела в полунощ от пистолета на шеф на общинския съвет в Септември, трижди изключен от ГЕРБ.
На трето място идва туристическият министър Николина Ангелкова, влизаща от скандал в скандал поради некадърност и която е в открита война с ресорния си вицепремиер Валери Симеонов. За нейното място вече загрява съветникът му Георги Николчев, наследен от служебния Герджиков, а по-рано зам.-областен при Тройната коалиция, чийто хотел – по ирония на съдбата, вече не е негов поради отнемане от ЧСИ за дълг, нищо че се води шеф на Асоциацията на собствениците в туризма.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

близнаци