Свързани новини

11.09.2017 13:38

В.Симеонов обяви война на СИК

Видян 2985 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Плажовете по Южното Черноморие са дадени на разни хора от силовите групировки, заяви вицепремиерът Валери Симеонов по тема, за която 19 минути пише, откакто кабинетът ББ2 в оставка даде най-добрите плажове на СИК като върна лентата към мутренското десетилетие на 90-те години - Чужденците идват само заради плажа и когато е покрит с бараки, наподобяващи бежански лагер, това ги отблъсква. Не трябва да ги има, защото се получава едно грозно подобие на евтини арабски пазари. Тези обекти са заради едни корупционни сделки с въпросния концесионер или със собственика на тротоара и на алеята, където се слагат“, коментира вицепремиерът. Това е второ негово изказване – намек към ГЕРБ, след като преди дни поиска да бъде развалена приватизацията на БМФ от близкия до министър-председателя бизнесмен Домусчиев.


Според него плажовете са територия на беззаконието и за да се промени това, е по-добре да са свободни като в Гърция и да не плащат туристите за чадъри и шезлонги.


„Концепцията за концесия на плажа е тотално сбъркана. България получава 8 млн. лева за година от всички плажове. Това е смешно малко. Концесионерите реализират десетократно по-голяма сума от тази, която плащат за концесия. Концесионната такса на Слънчев бряг – север например е около 1,2 млн. лева. Само от ресторантите,  които са разположени сред пясъка с огромни територии извън разрешеното, се събират около 3 млн. лева“, заяви Симеонов.


„Плажът е за туристите, а не за търговска дейност. Никъде го няма това в цял свят“, подчерта той.


„Трябва да бъде прекратено даването на плажовете на концесия, защото така ще узаконят поредната мутра, която ще инвестира в плажа само за заплата на спасителите и за някой друг медицински пункт, а ще получава от всеки квадратен метър, в който някой извършва търговска дейност. Нормално е инфраструктурата в Слънчев бряг да бъде прехвърлена на Община Несебър. Ще настоявам това да стане по-скоро“, заяви Симеонов.


„Сега се поставят стелажи на тротоарите и ги правят непроходими. Хората вървят по алеите, а там препускат файтони, влакчета, двуетажни автобуси и се създават условия за произшествия“, предупреждава вицепремиерът.


Той съобщи, че с около 350 млн. лева повече ще са приходите за целия туристически сезон, отколкото през миналата година.


„Проверките в Слънчев бряг щяха да си минат като една неособено атрактивна новина, ако не бе реакцията на татуираните служители и на силиконките с напомпените джуки и бюстове, които започнаха да правят протести. По този начин те рекламираха мерките, направиха ги популярни“, добавя Симеонов.


Според него тол системата, за която патриотите настояваха още в миналия мандат, трябва да бъде въведена, колкото се може по-скоро, за да не плащат българските граждани за ремонта на пътищата.


„Турски тирове мачкат нашия асфалт заради неразпределени тежести спрямо осите в продължение на стотици километри. Затова трябва да си плащат“, подчерта вицепремиерът.


Той съобщи, че се натъкнал на много брутална корупционна схема в Мини Марица-изток 2: „В Българската стокова борса е обявена поръчка за купуване на варовик за 15 лева. Близо месец стои на тази цена, но на 31 август вечерта ръководството на дружеството я надува с 6 лева и на 1 септември, т.е. в петък се сключва сделка със светкавична скорост с две фирми, без тази цена да е коментирана. Това е в ущърб на държавата. Процедурата е нарушена по криминален начин и аз ще направя необходимото, за да стигне случаят до прокуратурата. Става въпрос за облагодетелстване на точно определени фирми“, каза още Валери Симеонов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес ще имате желание да общувате с повече хора

Днес ще имате желание да общувате с повече хора.