01/04

Свързани новини

11.09.2017 14:20

Антитерористични кашпи на бул. Витоша, ама само на една пряка

Видян 1934 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Големи кашпи на входа на пешеходната част от бул. Витоша, откъм ул. Алабин поставени там срещу навлизането на коли и против възможността за терористични актове като последните в Барселона, Ница, Лондон, Берлин, зарадваха софиянци. Не е тайна, че и без да бъдат терористи, собственици на аквариумни заведения, които направиха улицата да изглежда като битак, навлизат с автомобилите, баничарките и вановете си върху плочките.


Бедата е, че на никоя от останалите преки, по които може да се влезе в пешеходната част на бул. Витоша не са поставени кашпи. Тоест, бариера за терористите няма. Нито за нарушителите на елементарните други закони.


Направихме си труда да прегледаме нещата пряка по пряка. Ако приемем, че от най-голямата – бул. Патриарх Евтимий, предвид частично пречещата ограда покрай строежа на метрото, е малко вероятно навлизане на скорост, при другите пресечки нещата са си съвсем свободни. Това важи и за ул. Гладстон, и за ул. Солунска, и за ул. Денкооглу. Нещо повече, забелязахме доста автомобили, които царствено бяха препречили движението на пешеходците на забранени за спиране, камо ли за паркиране места. Не видяхме нито един полицай – било държавен или общински, катаджия, жандармерист или от някой друг вид, който да съблюдава за това.


В момента общината провежда конкурс за доставяне и поставяне на автоматични ограничители за влизане по бул. Витоша, коментира пред 19 минути кметът на София Йорданка Фандъкова. Автодостъп до пешеходната зона ще имат само определен кръг лица със своите МПС, както и линейките.


Предвид известното и личащо си безхаберие на органите, натоварени с охраната на обществените места у нас обаче, кой – бил той и терорист, ще има проблем срещу малко пари да се снабди със спец.пропуск?


До европредстедателството на София остават 3 месеца и половина!




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Данте Алегиери - Ад

Ново издание на Ад в превод на Кирил Кадийски

След поредицата български преводи на ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Важно е да останете отворени за нови идеи

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и