Свързани новини

12.09.2017 10:13

Залагат кога ще бъде следващото отвличане

Видян 1586 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Правят се залагания кога ще бъде следващото отвличане, коментира бившият секретар на МВР проф. Николай Радулов по повод похищението на Адриан Златков.


Синът на собственика на автокъща Софавто - Тони Златков беше освободен в неделя вечерта след платен откуп. Похитителите са искали 3 млн. лева, но в крайна сметка са склонили на около 600 хиляди лева.  Лично бащата хвърлил парите на автомагистрала Тракия, като изришно е настоял полицията да не се намесва при предаването на откупа.


"Бащата отказваше да работи с МВР, откакто се разбра, че става дума за отвличане. В миналото, преди да бъдат хванати Наглите, при всяко даване на откуп МВР опитваше неуспешно да хване извършителите. Вероятно заради това бащата е искал сам да си уреди въпроса", каза още Радулов пред бТВ. Той подчертава, че наистина 25-годишният мъж беше върнат невредим, без да му е отрязан пръст например.


"Говори се, че българската организирана престъпност в рамките на Европа е една от най-ефикасните, хората се страхуват, затова разбирам бащата. Един познат в системата на МВР ми каза, че това, което се прави, е - залагания кога ще е следващото отвличане", обобщи Радулов.


Ако похитителите на Адриан Златков не бъдат разкрити до месец-два, можем да очакваме още похищения, коментира пък пред Нова телевизия експертът по сигурност Тихомир Безлов.


"Бандата си има цикъл. Когато прибере откуп от едно отвличане, започва да подготвя следващата жертва - дали ще са три-пет месеца”, каза той. Безлов обаче не изключи възможността да е сформирана нова група за похищения.


"Отвличането на Адриан Златков е по модела на Наглите. Дори сумата на откупа, за който се говори, че е платен, варира около исканите от онази престъпна група”, допълни той.


Все пак Безлов не изключи възможността да е сформирана и нова група за похищения, която „доста професионално свърши всичко дотук”.


Той припомни, че при последния отвлечен от Наглите - синът на бизнесмена Румен Гунински, разследващите вече са знаели кои са те, но са предпочели да им бъде даден откуп, за да не бъде застрашен животът му. Експертът от Центъра за изследване на демокрацията припомни обаче, че имаше и платени откупи, но похитените не се върнаха. Такъв беше случаят със сина на собственика на ФК Славия Венцислав Стефанов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да се почувствате под напрежение

Днес може да се почувствате под напрежение от