13.09.2017 15:01

ББ3 обяви Русия за опасна

Видян 445 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна
 Българското правителство разглежда Русия като една от основните външнополитически заплахи, става ясно от доклада за състоянието на националната сигурност за 2016 г.. Той бе приет от правителството и изпратен за разглеждане и гласуване в НС.
"Действията на Русия са източник на регионална нестабилност и заплашват нашата основна цел за единна, свободна и мирна Европа. Нарастват предизвикателствата пред сигурността най-вече в региона на Балтийско и Черно море, както и в източната част на Средиземно море, където Русия засилва своите военни способности и увеличава военните си дейности. Към това се добавят и продължаващите конфликти в периферията на Европейския континент и съседните региони, които се превръщат в източници на трайна нестабилност и сигурност", посочва документът, подписан от министрите и лично от премиера Бойко Борисов.
В НС пък депутатите се изпокараха заради правителствената позиция, която бе остро критикувана от представители на БСП. Патриотите също се разединиха – от ВМРО подкрепиха кабинета, а от Атака обявиха, че това са „глупости”. Накрая парламентаристите се обединиха и гласуваха да не работят на 15 септември.

Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com