Свързани новини

13.09.2017 13:09

Сума лъжи за „фалшиви новини”

Видян 2902 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    В доклад, създаден от 1 ask force и кой знае защо приписван на Европейската комисия, 19 минути беше споменат като източник на фалшиви новини. В сайта на никому неизвестната организация има 1 новина от 19 минути, която се базира на официален доклад на Европейския парламент, който всеки може да прочете на официалния сайт на ЕС:http://www.europarl.europa.eu/RegData/etudes/IDAN/2016/578008/EXPO_IDA(2016)578008_EN.pdf. 3 от 32 страници на доклада са посветени на версията, че Русия използва православието срещу Европа като са цитирани конкретни патриарси и православни църкви в отделни държави.



 За огромно съжаление, уважавани медии като btv, сайтовете dnevnik и terminal3, без да си направят труда да се запознаят с истината, което е дълг на всеки журналист, ни оклеветиха и дори ни вкараха в кюпа на финансирани от Кремъл и направлявани оттам медии. Клеветниците, които не се извинят на 19 минути, ще бъдат съдени, наред с авторите на фалшивия доклад и в българския, и в европейския съд. Същото важи и за онези, които разпространяват лъжливите информации в социалните мрежи.



 Апропо, прочутият с проевропейската си ориентация и своите смели разследвания шеф на Биволъ Атанас Чобанов извади и други обявени за фалшиви, а всъщност съвсем истински новини. Например за износа на българско оръжие за ислямските терористи в Близкия Изток. Смешното е, че в деня на публикуване на „доклада”, уважаваният немски Зюддойче цайтунг отпечата разследване, в което се доказва този безспорен факт, който нито е фалшива,нито е новина. По тази тема са писали досега множество европейски и американски медии и малко на брой български.



 Страшното е друго: депутатът от ГЕРБ с неизвестно каква професия Антон Тодоров, който навремето беше набедил премиера, експрезидента и шефа на собствената си парламентарна група за какви ли не прегрешения, а днес им е апологет, готви Закон за фалшивите новини, което сам обяви по телевизията. Не е ясно каква квалификация има той в журналистиката, нито пък кому ще бъде поверено Министерството на истината, което ще громи враговете като в романа за тоталитаризма 1984.



Самият факт, че властта си позволява подобно нещо в страна – член на ЕС в 21-и век, ангажира и избрания от нея еврокомисар, макар и взет на подбив при препитването си за поста в Европарламента именно по отношение на квалификацията да отсее фалшиви новини, е най-меко казано тревожен. Ако ще се развиваме натам, направо да кооптираме „приятеля Ердоган” за свой пръв държавен ръководител и да се свършва!



 19 минути









Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 ЗаПлетени истории

ЗаПлетени истории: Завръщането на Петя Пеева

Плетените дрехи са хит в световните ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и преразглеждане

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и