Свързани новини

15.09.2017 09:34

БСП: Опасен прецедент в Закона за околната среда

Видян 1559 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Приетите промени в Закона за опазване на околната среда са опасен прецедент за държавата. Това каза в сутрешния блок Добро утро, България на Радио Фокус зам.-председателят на ПГ на БСП за България Жельо Бойчев.


 По думите му това дава ясен знак за функционирането на страната и достъпа до право и гарантиране правата на всеки един български гражданин. Предстои спазване на заявеното от лидера на левицата за внасяне законопроекта в Конституционния съд, който да се произнесе. Бойчев добави, че не могат да бъдат приети аргументите на вносителите.


„Много нелепо е ако кажем, че в момента наличието на втора инстанция пречи за реализиране на някои от големите проекти до момента в страната. Това е прекалено невярно. Съвсем други са проблемите – в начина на подготовка на проектите, в забавянето на много от процедурите, и въобще в тяхното качество и планирането на всички дейности от страна на държавата. Много елементарно е това разбиране още повече, че тука в законопроекта се говори само за обекти с национално значение и не е коректно да са част от примерите, които бяха давани. Основният принцип, който трябва да пазим, е гарантиране на правовата държава. Тя може да бъде именно съхранена и развивана само ако се гарантира правото и достъпа до правосъдие на всеки един български гражданин, обясни Жельо Бойчев.


 Той коментира още, че през този политически сезон БСП ще представи конкретни инициативи в сферата на образованието и преодоляване неравенството в обществото.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Днес ще почувствате самоувереност

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес ще почувствате самоувереност, която ще ви помогне