Свързани новини

21.09.2017 15:43

Пирогов: Лекарите помагат само вътре в болницата

Видян 1777 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Директорът на Пирогов проф. Асен Балтов обясни в писмо до медиите защо дежурните лекари в болницата не са излезли пред нея, за да окажат помощ на блъснат мъж. Мъжът е бил ударен от лек автомобил на метри от спешната болница. Свидетелка на катастрофата е влязла в "Пирогов", за да извика лекари, които да помогнат на пострадалия, но медиците са й казали да се обади на тел.112.


  Оказва се, че според българското законодателство, ако лекар напусне работното си място в лечебно заведение, за да окаже спешна медицинска помощ на пострадал извън територията на болницата, то той може да бъде наказан.


 "Съгласно Наредба 25 за оказване на спешна медицинска помощ, само Центровете за спешна медицинска помощ оказват спешна медицинска помощ на мястото на инцидента и по време на транспорт", пише в писмото си до медиите директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов.


 По думите му медицинските екипи от болницата не са оказали помощ на пострадалия мъж, тъй като ако напуснат болницата, за да отидат на местопроизшествието, това би поставило в риск здравето и живота на пациентите в спешни състояния, които вече са в лечебното заведение.


"В момента на искането за лекар за оказване на спешна медицинска помощ на мястото на инцидента, в кабинет № 105 (хирургичен) е имало 10 пациенти със спешни състояния, очакващи незабавни диагностични и лечебни дейности. Всички екипи на спешно отделение са били ангажирани с диагностика, консултации и лечение на пациенти в спешно състояние. Същия ден в Спешното отделение на болница „Пирогов“ е оказана помощ на близо 770 пациенти, като само през конкретния кабинет са преминали почти 100", обяснява директорът на болницата.


Проф. Балтов напомня, че при такива случаи, свидетелите трябва да сигнализират на тел.112.


Пострадалият мъж е приет в спешното отделение на "Пирогов", където е прегледан от интердисциплинарен екип и подробно диагностициран. По преценка на дежурните спешни медици, пациентът остава за лечение в Реанимационното отделение на Клиника по неврохирургия, където му се прилага реанимационно лечение, поставен е под активно наблюдение и се извършват всички необходими мероприятия по диагностика и консултации.


Мъжът е с черепно-мозъчна травма. Към момента той е контактен, адекватен и остава на лечение в Клиниката по неврохирургия, допълва проф. Асен Балтов.


Дир.бг.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

телец