Свързани новини

22.09.2017 08:09

Марешки: Корупция и съдебната система плашат инвеститорите

Видян 1485 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 2.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Корупция, неработеща съдебна система и мачкане на бизнеса плашат чуждите инвеститори. Това каза в предаването „Тази сутрин” по bTV лидерът на „Воля” и зам.-председател на парламента Веселин Марешки.


По думите му през 2016 г. спрямо 2015 г. чуждите инвестиции са намалели с 1 милиард, а в същото време в Румъния са се увеличили три пъти на няколко милиарда.  „Това е оценката на света за управлението в България”, коментира лидерът на „Воля”.


Според него в случая с „Дунарит” прозират частни интереси. Марешки определи икономическия министър Емил Караниколов като „пионка”. „Той е от квотата на Патриотите, а е подаден от друго място”, коментира Марешки. „Това си е кадър на Делян Пеевски, той е от неговия кръг”, допълни лидерът на „Воля”.


По думите му също подадени от друго място са били и кандидатите на Патриотите за Висшия съдебен съвет. „Кандидата на Патриотите за ВСС те не са го познавали, не са му знаели биографията, тоест той също е подаден отнякъде”, отбеляза още Веселин Марешки.


„Вчера при гласуването за ВСС БСП и ДПС най-много си харесаха кандидатите на Волен Сидеров  и на Валери Симеонов. Те ги легитимираха още по-тежко в съдебната власт, която ще контролира другите власти”, каза той.  


На крака не съм ходил при никого, отбеляза Веселин Марешки по повод това, че в началото се срещна с ГЕРБ в партийната им централа, а към днешна дата иска вот на недоверие към управляващите.


„Така или иначе срещата трябва да се проведе някъде, имахме покана от ГЕРБ. Помолиха ни да дадем шанс за правителството, стабилност на България, че ще извършват куп добри неща, които са им в програмите”, обясни той.


„Даваме им шанс,  но те нищо не правят. Аз ги дразня много и това показва моята независимост”, допълни Марешки.


„На практика почти не си говорим с ГЕРБ. Те се чувстват самодостатъчни с Волен Сидеров, Валери и Каракачанов”, призна още Марешки.



Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Клубният футбол

Клубният футбол се завръща с ударни дербита у нас и в Европа

Паузата за националните отбори приключи ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

везни

Днес е идеален ден за срещи и обсъждания

Днес е идеален ден за срещи и обсъждания, за публични