18.02.2009 10:29

Русия откри завод за втечнен газ близо до Япония

Видян 1303 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Русия откри днес завод за втечнен природен газ на остров Сахалин, недалеч от Япония, предаде АФП, цитирана от БГНЕС. Заводът има за цел да увеличи ролята на страната като енергийна сила в региона на Азия и Тихоокеания.


Руският президент Дмитрий Медведев и японският премиер Таро Асо присъстваха на откриването на завода, който е първи от този вид в Русия и ще позволи да бъде доставян газ на Япония, Южна Корея, както и на САЩ. "Това ще засили нашата позиция, позицията на Русия като важен участник на световния енергиен пазар и не крия, че сме много доволни от това", заяви Медведев. От своя страна, Асо заяви, че Япония е решена да започне "партньорство" с Русия, както и да разреши териториалния спор за остров Сахалин. "Постигайки напредък по най-големия проблем в отношенията между двете страни, постигане на крайно решение по териториалния въпрос, надявам се, че ще можем да изградим отношения между Япония и Русия, основаващи се на истинско партньорство в този регион", допълни Асо. Визитата на японския премиер показва значението, което Япония придава на този проект. Страната се обърна към руския си съсед, за да се измъкне от силната си зависимост от енергийни ресурси от Близкия Изток, отбелязва АФП.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион