Свързани новини

29.09.2017 13:40

Изнудвач иска 10 млн. евро, ще отрови 20 вида храни

Видян 1461 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Заплахата от отровени с етиленгликол продукти в Германия важи не само за бебешка храна, а за 20 вида храни, които изнудвачът смята да отрови и да пусне в търговската мрежа на всички големи германски вериги, съобщи бТВ.


Неидентифициран мъж е сложил отрова в бебешка храна в най-големите вериги за бебешки стоки в Германия. Мъжът настоява да получи 10 млн. евро, за да спре. Една чаена лъжичка етиленгликол – веществото, използвано за отравянето е напълно достатъчна да убие бебе, поясни токсикологът проф. Никола Александров.


Към момента не е ясно дали изнудвачът има достъп до по-големи количества храни, но се смята, че има поне един съучастник, защото отровни бурканчета с бебешки пюрета са открити в няколко филиала на магазините.


Мъжът все още не е идентифициран, но властите са получили над 100 сигнала от граждани, които може би познават извършителя, и в момента ги проверяват.


От полицията в Германия предупреждават да се внимава при отварянето на бурканчетата – ако не се чуе специфичното пукване на буркан, по-добре да не се консумира.


Същото важи и за опаковки на други храни – ако опаковката е с нарушена цялост, има дупчици по нея или е разкъсана, по-добре да не се яде, тъй като етиленгликолът може да се инжектира в друга храна.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

телец