Свързани новини

03.10.2017 14:20

ЕК – посредник между Барселона и Мадрид

Видян 1675 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Стотици хиляди хора с лепенки на устите излязоха по улиците на Каталуня, за да подкрепят генералната стачка в областта в знак на протест срещу продължаващото насилие върху хората от централното правителство в Мадрид и непризнаването на гарантираното им от всички европейски и испански закони право на глас.
Президентът на Каталуня Карлес Пудждемон обяви, че до края на седмицата местният парламент ще гласува решението за отцепването и призова Европейската комисия, която мълчи за 884 жертви на полицейско насилие срещу баби, жени и деца от испанската полиция, да бъде посредник в разумен диалог между Барселона и Мадрид за цивилизованата им раздяла.
Сергей Станишев, който както 19 минути пръв писа беше единственият общоевропейски и български лидер, в качеството си на шеф на Партията на европейските социалисти подкрепи тази позиция като единствена възможна:  "Поуката е много очевидна – че диалогът е единственият инструмент за намиране на устойчиви решения. В противен случай, видели сме в цялата история на Европа, че поставяне на себе си, на своя интерес и своята гледна точка над всички, нежеланието да чуеш другата гледна точка, води само до лоши резултати, печални в исторически план, и за отношенията между държавите. И това не бива да се повтаря. Това е уникалното на Европа като модел, като история на този проект на Европейския съюз – да намираме начините да живеем в мир, в съгласие, да търсим сътрудничество, да търсим общия интерес, да се правят компромиси между различните гледни точки, за да може в крайна сметка хората да живеят спокойно, да имат своето развитие, да бъдат техните права защитени. Тази кауза е много голяма и трябва да бъде защитавана ежедневно".


Напомняме, че дори Ирак, който смятаме за недотам цивилизована страна и е далеч извън ЕС, не се опита да спре с цената на ужасяващо полицейско насилие референдума в своя Кюрдистан, а двете страни по спора предстои да седнат на масата за преговори.

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.