Свързани новини

06.10.2017 13:20

43%: КНДР вероятно ще ползва ядрено оръжие

Видян 1829 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

43% от анкетираните в експресен сондаж на „Gallup International“ вярват, че е вероятно Северна Корея да достигне в действията си до използване на ядрено оръжие, а 46% са на обратното мнение. Това показват данни от експресен сондаж на „Gallup International“, който отразява мнението на повече от 1 милиард души от световното население (Австралия, Австрия, България, Великобритания, Виетнам, Германия, Италия, Пакистан, Русия, САЩ, Франция, Хонконг, Южна Корея и Япония).


Сондажът сочи, че всеки десети смята употребата на ядрено оръжие за „много вероятна“. Страните, където тези опасения са най-високи, включват Пакистан (с дял от 51% смятащи, че употребата на ядрено оръжие от страна на КНДР е вероятна), Австрия (49%), Австралия (48%), Германия (48%), Великобритания и САЩ (по 46%). Япония (45%) е значително по-обезпокоена от съседната на Пхенян Южна Корея (35%). Най-ниски нива на тревожност се отчитат в Русия (23%) и България (36%). В страната, която е под най-голям пряк риск - Южна Корея - общото съотношение между „вероятно е“ и „не е вероятно“ е 1:2 в полза на „не е вероятно“.


Проучването показва, че мирното дипломатическо решение на кризата в Северна Корея е преобладаващо предпочитано пред военно решение - средно над 3/4 от анкетираните предпочитат на дипломацията да се даде още време. Дипломатическо решение е почти единодушното предпочитание в Русия (96%), докато Пакистан и Япония показват еднакви дялове - 51% подкрепят дипломатическото решение, 49% - военните действия. Всеки трети (34%) в Южна Корея предпочита военната опция, а дипломацията събира подкрепа от 66%.


При експресния сондаж на „Gallup International“ са интервюирани общо 17 107 души в 14 държави в световен мащаб. Във всяка страна е реализирана представителна извадка от мъже и жени: „лице в лице“ (1 страна; 1500 души), по телефон (4 страни; 3988 души), онлайн (8 страни; 9 822 души) или чрез смс метод (1 страна - 1797 души). Теренната работа в различните страни е проведена от 20 септември до 1 октомври 2017 г. Данните са претеглени за всяка страна.


 Източник: Фокус



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог