Свързани новини

06.10.2017 15:56

Борисов: Няма по-добро място от ЕС - нито на изток, нито на запад

Видян 1304 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Няма по-добро място от ЕС – нито на изток, нито на запад, и ние ще работим за неговия успех“, категоричен беше министър-председателят Бойко Борисов по време на представянето на проекта на програма на Българското председателство на Съвета на ЕС и залегналите приоритети в нея пред членовете на Висшия политически консултативен борд.


 На първата среща на Борда днес присъстваха петима от шестимата му членове – Росен Плевнелиев, президент на Република България (2012-2017 г.), Симеон Сакскобургготски, министър-председател на Република България (2001-2005 г.), Ханс-Герт Пьотеринг, председател на Европейския парламент (2007-2009), Ервин Прьол, министър-председател на провинция Долна Австрия (1992-2017 г.) и посланик Жан-Давид Левит. Поради ангажименти, в България не успя да пристигне Херман ван Ромпой, председател на Европейския съвет (2010-2014 г.). Това съобщиха от правителствената информационна служба.



Премиерът Борисов благодари на членовете на Борда за ангажирането им с Българското председателство. По думите му, авторитетът им на политици, получили международно признание, ще бъде от ключово значение за България в стремежа за укрепване на европейските ценности и на единството и солидарността в Съюза. „Няма по-добро място от ЕС – нито на изток, нито на запад, и ние ще работим за неговия успех“, категоричен беше министър-председателят.



Страната ни пристъпва изключително отговорно към своето първо председателство, още повече, че то съвпада с процеса на взимане на решения по въпроси от критично значение за бъдещето на Обединена Европа, посочи Борисов. Той изтъкна, че България ще търси баланс и ще насърчава постигането на широк консенсус по приоритетните за Съюза теми, ще работи за повишаване на конкурентоспособността и стабилността чрез кохезия и създаване на условия за единство и солидарност. „Нашата амбиция е да успеем да постигнем приоритетите, определени в Програмата на Комисията за един по-обединен, по-силен и демократичен съюз“, подчерта Борисов.
Убеден съм, че страната ви е много добър пример за спазване на европейските ценности и ще покаже това по време на Председателството, посочи посланик Левит. Според него е изключителен шанс България да има министър-председател като Бойко Борисов в толкова ключов момент. „Той е вторият най-дългогодишен лидер в ЕС след Меркел, той е припознат, уважаван и обединява лидерите на ЕС“, каза Левит и оцени високо капацитета на България във връзка с отношенията на Съюза със Западните Балкани, Турция и Русия.
Готовността си да подкрепят усилията на Българското председателство за реализиране на приоритетите на Европа и да станат негови посланици, изразиха и останалите членове на Борда.
В срещата, проведена в резиденция „Лозенец“ в София, участваха вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова и началникът на кабинета на министър-председателя Румяна Бъчварова. и икономиката.









Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

скорпион