Свързани новини

09.10.2017 15:00

Нови лъжи на Ангелкова за туристите

Видян 2750 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Продължаваме напред с диалог. Вече втора година имаме най-успешния  туристически сезон. За първите осем месеца на тази година общият брой на чуждестранните туристи, който са посетили България, е над 6 500 000”, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова. Оставяме настрана неграмотността на пиарите й, личаща в цитата, предоставен от тях официално на 19 минути. По-важното е друго.


Как може да имаме рекорд с 6,5 млн. туристи за 9 месеца, ако са верни думите на Ангелкова от 27.10.2016 г., пред БНР:  „Данните за лято 2016: от април до септември има над 6,6 млн. туристи, от януари до септември близо 7 млн. са посетили страната, до края на тази година може да минем психологическата граница от 8 млн.”


В кой от двата случая министърът лъже? Или и в двата?


Защото България е единствената страна, която брои всички, преминали границата й за туристи. Така румънските транзитни летовници в Гърция веднъж ни влизат като румънски, а втори път – като гръцки туристи, което обяснява и биенето в гърдите от министъра, че всъщност България привличала повече туристи от Гърция, отколкото българи летували в южната ни съседка. Каква е истината знае всеки – точно обратното е!


В цял свят туристи са хората, нощували в лицензирани места за настаняване – хотели и хостели, не в апартаменти, не с цел гостуване. Заради това Световната туристическа организация не приема нашата статистика за меродавна. Тук цитираме и още една лъжа на Ангелкова, която вчера заяви:   „Имаме подкрепата и на Световната организация по туризъм към ООН.“  Дамата не е научила дори името на институцията, което е завидно постижение с 3 години като ресорен министър зад гърба.


Показателен е и  провалът на замислената от Ангелкова международна среща на ресорните министри, на която не се появи дори един министър от водеща голяма дестинация, но затова пък бяха потрошени сума пари на данъкоплатеца.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

козирог