Свързани новини

11.10.2017 13:50

Милано – фаворит за ЕМА, се представи в София

Видян 2612 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Милано се очертава като фаворит сред 19-те кандидати в надпреварата за домакинство на Европейската агенция по лекарствата (ЕМА), която се мести от Лондон след обявяването на БРЕКЗИТ. Това сочат всички проучвания, поставящи София на последното място с изпълнен 1 от 30 критерия на предлаганото седалище София ТехПарк.


Милано събра хора от бизнеса и дипломати в красивите салони на италианското посолство в сърцето на столицата, за да представи публично своите 7 предимства. На първо място е изтъкната Меката релокация. От една страна, Милано предлага небостърга Пирели за седалище – сграда с уникален дизайн и с всички възможности за поемане на 800-те служители на ЕМА, особено след основния си ремонт, който премина. Над 250 въздушни връзки има от 3-те летища на Милано до Лондон всяка седмица, а други 1300 полета седмично са до 27-те евростолици – това е козът, наречен от италианците Милано е Европа.


Градът е и важен център на италианската и европейската наука със световноизвестния Бокони и още 10 университета и 5 академии с общо над 200 000 студенти, седалище е на Италианската асоциация по лекарствата, а Италия е №1 производител на фармация в ЕС.  В града са офисите и 60% от продукцията на най-големите национални фирми в бранша.


Четвърти коз е гостоприемството – 50 000 хотелски легла от 1 до изключителните за света 7 звезди, още 39 000 места в апартаменти и къщи за гости, 17 400 ресторанта и бара. 7 милиона туристи – повече, отколкото в цяла България, посещават града годишно, а през 2015 г., покрай световното Експо бяха 20 000 000.


Милано е бизнес с БВП на града 153 млрд.евро (3,4 пъти повече от цяла България), столица е на региона Ломбардия с БВП 359 млрд.евро (8 пъти повече от цяла България). 3000 мултинационални компании със 180 000 служители работят в града, голям колкото София.


Милано е и евроинтеграционен център като седалище на Joint Research Center – службата за наука и знание на Европейската комисия, разположено в неговата периферия. Наблизо е още Европейската агенция по безопасност на храните (в Парма, само час път с кола или на 120 км от Милано), което е предпоставка за отлично сътрудничество между трите свързани в дейността си евроинституции.


Милано е символът на италианския начин на живот. Тук е Скалата – най-известният и най-престижният оперен театър в света, Седмицата на модата – най-голямото събитие в бранша в света, също №1 на планетата е мебелният салон в града, един от най-мащабните панаири, водещо туристическо изложение и още повече от 70 международни събития годишно от огромен мащаб. Градът има перфектна инфраструктура със споменатите 3 летища, над 100 км метромрежа с 92 станции, уникална система за велотранспорт, екологичен градски с предимно електрически и хибридни возила – от автобуси до таксита. Разположен е в подножието на Алпите, до езерата Маджоре, Гарда и др. в неподсредствена близост, до престижни в цял свят курорти – както за ски в планините, така и с плажове - на час път с кола е от Средиземно море с неговата Лигурска Ривиера и перлите й от Портофино до Сан Ремо, както и до Лазурния бряг с Монте Карло, Ница и Кан.


За основни конкуренти на Милано досега се смятаха Барселона, която се ползва с предпочитания на служителите в ЕМА, но тя отпада поради последното развитие и напрежението там, и Виена.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да откриете, че простите решения са най-ефективни

Днес може да откриете, че простите решения са