Свързани новини

16.10.2017 14:46

СДС не плаща наем, откакто Лукчо стана министър, нищо че е 2 лв. кв.м

Видян 3936 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Докато е бил министър Божидар Лукарски, партията му е спряла да плаща наем на държавата за сградата на СДС на Раковски 134, която сега правителството не иска да си върне обратно, след като синята партия се провали на изборите и трябва да освободи помещенията. А наемът е смехотворен и около десет пъти по-малък от нормалното за супер центъра на София. Излиза няма и 2 лв. на квадрат без ДДС или 2,34 лв. с ДДС, което е 10 пъти (!!!) по-малко от пазарната цена. Така за 3600 квадратни метра се дължат 8440 лв. месечно. А дългът на сините към май т.г. е бил 220 059, 90 лв. с лихвите, което са наемите за 2 години – точно толкова, колкото лидерът Лукарски беше министър. Интересно е, че за тези 2 години СДС е взел 2 млн. държавна субсидия като парламентарно представена партия. Що за наглост да не си плаща сметките, занижени 10 пъти?!


Отделно, не са платени и 50 161, 08 лв. такса смет на Общината, което е сумата горе – долу за същия период. Не е ясно какви са дълговете за отопление и други режийни – все към общински дружества. Напомняме, че СДС има общински съветници в СОС, които се правят на най-моралните и на най-загрижните за финансите на града.



Въпросът е защо 7 месеца, след като няма законово основание да окупира сградата на Раковски 134, държавата не е изгонила още СДС от нелегално заеманото и незаплащано здание? Оказва се, че областният управител от АТАКА Николай Пехливанов, строителен предприемач, бивш общински съветник и бивш депутат, е избрал най-бавната и най-атакуемата възможна процедура за решаване на въпроса, което едва ли е случайно. Вследствие на нея вероятно накрая държавата няма да може да си вземе и парите от наглеците, тъй като им е дала и възможност за насрещни претенции, вместо просто да ги изгони.



Забележително е, че друга партия с претенции за икономически морал като ДСБ е заела огромна площ на ъгъла на бул. Витоша и ул. Кърниградска, с офиси, идеална и модерна конферетна зала срещу шеговития месечен наем от 1137,60 лв., срещу които на това място човек може да вземе дюкянче на максимум 10 кв.м. По данни на в.Банкеръ хората на Костов и Радан, в момента воглаве с ген. Атанасов, били изтъкнали доводи, които вестникът определя като „несъгласие със законовите разпоредби”.



На този фон други нарушители като Д21 на Татяна Дончева и коалиционният й партньор АБВ на Първанов направо са се минали с наемите. Тя плаща за кантора като апартамент на бул. Витоша 12 само 2-3 пъти по-ниската от нормалната сума 984,62 лв., а азбукарите 4530 лв. за етажа от бившата редакция на Земеделско знаме на ъгъла на бул. В. Левски и ул. Врабча, която наследиха от царското НДСВ.



Партиите обаче не държат само централи. Прекрасната къща до Народния театър с чудесна градина, позната като Синият лъв – паметник на културата пред срутване, безжалостно се експлоатира от наематели, преотдадена от СДС, на която постройката повече от 20 години се води партиен клуб. Ситуацията остава непроменена напук на закона, както показа наше питане до СО. Подобни „партийни клубове” има из цяла България и те също са отдадени на нищожни цени.



Всичко това, разбира се, е за сметка на данъкоплатеца – веднъж му крадат от джоба с пъти занижени цени на неговите имоти, каквито са всички държавни и общински, втори път го ограбват като не си плащат сметките.



Хубав коментар по този повод беше изхрачването, 19 минути го видя ненадейно, което колоездач справедливо осъществи върху паркиралия съвършено незаконно върху велоалея джип на Божидар Лукарски. Съвсем като във вица – те го плюят, а той си мисли, че дъжд го вали – Лукчо минути по-късно гордо си тръгна малко след 12 ч. от работа, с шофьора му се качиха в колата и дори не забелязаха сочната храчка на задното стъкло, затъмнено, отново в нарушение на закона, тъй като колата не е инкасо.










Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

водолей

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден план днес

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден