19.10.2017 12:20

Българо-румънски трансграничен форум ще се проведе в Русе

Видян 1208 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На 20 октомври в Русе дискусионен форум ще направи равносметка на членството на България и Румъния в Европейския съюз, ще съпостави техните постижения и ще очертае пътя напред. Организатори са Информационните бюра на Европейския парламент в България и Румъния, а събитието ще бъде излъчвано на живо на www.europarl.bg, както и на Facebook страницата на Информационното бюро на Европейския парламент. Форумът е отворен за широката публика, като можете да се регистрирате за участие тук.
Участници в трансграничния форум ще бъдат евродепутатите Андрей Новаков (ЕНП, България), Георги Пирински (С&Д, България), Мария Грапини (С&Д, Румъния) и Виктор Бощинару (С&Д, Румъния). Експертите, които ще вземат участие в дискусионните панели, са Мими Корнажева, директор на Българо-румънския интеруниверситетски Европа център (БРИЕ) и преподавател в Русенския университет „Ангел Кънчев“, Смилена Костова, съветник в политическия кабинет на Министъра за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018, Мелания Габриела Чот, държавен секретар в Министерство на външните работи на Румъния, Кристиян Първулеску, член на Европейския икономически и социален комитет, и д-р Мируна Бутнару-Тронкота, преподавател по международни отношения в Националното училище по политология и администрация (Букурещ, Румъния). Модератор ще бъде Мартина Ганчева, журналист.
Дискусията ще се проведе в два панела:
„10 години членство на България и Румъния в Европейския съюз – ползи, уроци и перспективи за бъдещето“. Основните теми, които ще бъдат засегнати са:
•    въздействието от членството в ЕС върху България и Румъния: ползи и проблеми;
•    промяната на обществените настроения;
•    ролята на медиите при оформяне на общественото мнение.
Вторият дискусионен панел ще се фокусира върху подготовката за председателството на Съвета. Основните теми, които ще бъдат засегнати са:
•    предизвикателствата, пред които ще бъде изправен ЕС;
•    председателството и влиянието му върху събития;
•    подготовката на държавната администрация;
•    политическите приоритети.

Допълнителна информация
Поради засиления интерес, форумът ще се проведе в голямата зала на „Канев Център“ в Русе (Русенски университет „Ангел Кънчев“, ул. „Студентска“ № 8). Удължен е срокът за регистрация до 12:00 часа на 19 октомври на адрес http://bit.ly/EuroParlRuseForum. Събитието ще продължи от 11.00 до 13.45 часа и ще бъде осигурен превод на български и румънски език. Пълната програма на събитието ще намерите на www.europarl.bg.

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

везни

Днешният ден ще ви напомни за значението на личното пространство

Днешният ден ще ви напомни за значението на личното