Свързани новини

19.10.2017 12:35

Таско Ерменков: Паралелната държава трябва да бъде унищожена

Видян 1171 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Ние, от ПГ на „БСП за България”, констатирахме, че е имало дарение от брата на Георги Стоилов от 400 лева. За да няма спекулации решихме да го върнем. Това не предопределя вина на нашия колега. Този случай не се отнася до ежедневните проблеми на хората. Когато говорим за разпределяне на обществен ресурс от група роднини,  в собствен интерес и в ущърб на обществото, вече касае всеки.” Това заяви народният представител от „БСП за България” Таско Ерменков по БНТ, визирайки скандала „Кумгейт” на ГЕРБ.  „Затова няма пътища, защото парите са откраднати, няма детски градини, тъй като парите са усвоени. Още по време на предизборната кампания предприехме кампания срещу паралелната държава и затова тези пристрастни назначения, включително и случая със зам.-министъра по транспорта Ангел Попов, са част от тази паралелна държава. За нас тя няма цвят, незаконна е и трябва да бъде унищожена”, категоричен бе Таско Ерменков. Той попита водещия Иво Никодимов, ако той има брат и извърши престъпление, трябва ли да бъде отговорен за неговата вина? „Георги Стоилов не  е настойник на брат си, не му е ръководител, не го е назначавал на държавна работа, не му е предоставял публичен ресурс, за да го усвои, че да говорим за корупционни практики, или политически чадър. С този случай се прави внушение, че има общо между него и скандалите на ГЕРБ. Целта е да се отвлече вниманието и там където има наистина роднински връзки, като случая с  директора на финансова дирекция в общината и председателя на комисия, която се занимава с финансите, а същите са съпрузи- ето това е проблем”, каза народният представител от „БСП за България”.  Той добави, че битката за чистотата на политиката я поведе левицата, а битката- това да се принизи на битово ниво и да няма нищо общо с принципите, е на ГЕРБ.


По отношение на бъдещия антикорупционен орган, Таско  Ерменков обясни, че за да има авторитет тази институция, председателят й трябва да се назначава от онзи, който има най-висок рейтинг в държавата, а не от този, който има най-нисък, какъвто е парламентът.


За предстоящия конгрес на БСП, Таско Ерменков каза, че той ще сплоти партията. Депутатът добави, че е добре битките от страна на БСП да се водят за България, а не вътре в самата партия. „Убеден съм, че след конгреса, ще излезем обединени, защото ролята ни в политиката за България е важна”, заключи той.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне