Свързани новини

23.10.2017 16:50

Правителството дава 200 млн.лв. повече за подслушване и сигурност

Видян 1368 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Близо 200 млн. лв. отгоре налива правителството в МВР, Министерството на отбраната и службите за сигурност в бюджета за следващата година. Това става ясно от публикувания закон за разходите на държавата за 2018 година.


В сектор сигурност ще бъдат похарчени 2.717 млрд. лв. За сравнение планираните за 2017 г. разходи са били 2.530 млрд. лв.


Традиционно най-голямото перо отива в МВР, за което е предвиден бюджет от 1.3 млрд. лв. (срещу 1.2 млрд. лв. за миналата година), като едва след това е Министерството на отбраната, което въпреки че взема 100 млн. лв. повече от миналата година е планирало разходи от 1.2 млрд. лв. Двете ведомства традиционно ще похарчат парите предимно за персонал.


С 80 хил. лв. се увеличава бюджетът на Държавната агенция Технически операции (ДАТО), която се занимава с прилагането на специални разузнавателни средства. Разходите за подслушване се оценяват на цели 48.4 млн. лв.


Традиционно от специалните служби най-голям бюджет получава ДАНС, който е увеличен с близо 1 млн. лв. Контраразузнаването, което през последните години е ангажирано основно с пресичането на терористична дейност, ще разполага с внушителните 108 млн. лв.  


Увеличение има и в бюджета на Националната служба за охрана (НСО). Близо 100 хил. лв. отгоре са планирани за държавните гардове. Отделно от това обаче, заради европредседателството, службата ще получи за 2018 и 2019 г. допълнителни 1 325 000 лв.  Заради европредседателството допълнително средства получава и МВР. Разходите и за двете ведомства обаче ще бъдат поети от Министерството по председателството.


Сериозно се променя и бюджетът на външното разузнаване. Държавна агенция Разузнаване ще получи 34 млн. лв., в сравнение с миналата година, когато бюджетът на агенцията беше 23 млн. лв.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Дан Колов оживява и възпитава в детска книга

Дан Колов оживява и възпитава в детска книга

"Много се вълнувам да споделя с вас, че на ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв