01/03
06.11.2017 10:41

Бивш премиер и екс председател на САК връчват Гран При на Правосъдните награди

Видян 1395 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият служебен премиер проф. Огнян Герджиков, който е председател на Съвета по законодателство към Народното събрание и екс зам.-председателят на Софийска Адвокатска Колегия и настоящ директор към Международния Адвокатски съюз Константин Димитров ще връчат Гран При на 5-тите Национални Награди за правосъдие.


Церемония ще се състои на 25.11 в хотел Маринела, след Деня на българската Конституция и юриста. Професорите Сашо Пенов и Васил Мръчков ще получат престижния приз за особени заслуги към правото. Това е единствената, предварително известна награда.


По петима номинирани от цялата страна има в отделните категории. Те се определят чрез професионално и медийно гласуване и се пазят в тайна до вечерта на награждаването. Те са за заслужили адвокат, съдия, прокурор, нотариус, ЧСИ, медиатор, млад юрист, синдик, кантора, дело/сделка, правосъдие зад граница.


Наградите на сцената ще им бъдат връчени от председателите на адвокатски колегии от страната, Българска Съдийска Асоциация, на Нотариалната камара, на Асоциацията на жените-адвокати, на Асоциацията на медиаторите, от изявени преподаватели, адвокати и журналисти.


Благотворителният юридически бал, част от който са и Годишните награди за правосъдие се раждат като идея през 2013-та година между Балканска медийна Асоциация и Софийска Адвокатска Колегия. "Адвокатурата има нужда от такова събитие, с което да повиши имиджа си пред обществото. Нека гражданите видят, че юристите са благородни хора и умеят да помагат (визирайки болните деца в залата)" - каза тогава от сцената адвокат Владимир Дончев, вече бивш секретар на Софийска Адвокатска Колегия.


За всички тези години наградите се превръщат в Национални и получават подкрепата на всички важни институции, включително и Международния Адвокатски съюз, като лично почетният президент Мигел Лоиназ през 2016-та година бе официален гост на церемонията. Към днешна дата са номинирани юристи и магистрати от София, Хасково, Пловдив, Русе, Варна, Благоевград, Ботевград, Пазарджик, Стара Загора, Велико Търново, Каварна, Бургас и др., та дори и от чужбина.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

водолей