Свързани новини

08.11.2017 13:59

Срещу 10 млн.лв. Комисията за конфликт на интереси почива 4 г.

Видян 1577 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

При Кумгейт от Добрич и Каварна до Хасково и ВМА, разследване на Гласове установи, че от 4 години Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ) на практика не работи, а съставът й е на санитарния минимум. „През 2013 г. петчленката се стопи до трима души, след отстраняването на злополучния Филип Златанов с прочутото тефтерче и напускането на Сабрие Сапунджиева. Повече от година КПУКИ е с изтекъл мандат и решенията й могат да бъдат оспорени, но явно комисията е оставена на самотек до сформирането на новия антикорупционен орган, в който предстои да се влее. За 6 години органът е глътнал бюджет от близо 10 милиона лева или 1,66 за всяка година бездействие за тричленка. В същото време приходите, които се връщат към хазната, възлизат едва на няколкостотин хиляди”, пише сайтът и припомня:


„Комисията с комично име КПУКИ (Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси) бе създадена през 2011 г. и широко рекламирана като ефективно оръжие срещу шуробаджанащината и корупцията във властта. В момент, в който държавата се тресе от скандали за облажили се кумове, кумички, стринки, лели и братовчеди на властници, въпросната комисия се спотайва, никой дори не се сеща да я сезира, пък и никой явно не разчита на това контролирано „оръжие“”.


 19 минути писа за скандала Суджукгейт, който създаде вече бившият депутат от ГЕРБ Живко Мартинов, принуждавал бизнесмени в Добрич да осигуряват пари и храни за управляващата партия. Срещу него прокуратурата образува съдебно производство. Писахме също така и за по-късно избухналият скандал в Хасково Кумгейт заради депутатът и бивш енергиен министър Делян Добрев, чиято рода облажи с поръчки за над 100 млн.лв. Също и за всички подобни скандали в общините Ботевград, Габрово, Ивайловград, в дружеството Булгартрансгаз, и т.н. А преди дни и за вече подалият оставка здравен министър проф.Николай Петров, облагодетелствал свои близки по схемите на Кумгейт. Напомняме, че съобщихме също за над 100 сигнала за шуробаджанащина в много български общини, постъпили в централата на БСП.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Путин

За Русия няма "враждебни нации", а само "враждебни елити": Путин

Русия няма намерение да отменя културата ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на