Свързани новини

14.11.2017 10:46

Кирилов: Приватизационни сделки няма да се развалят

Видян 1051 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Приватизационни сделки няма да бъдат разваляни, въпреки готвените промени в Конституцията за ново разследване на стари договори. Това обяви председателят на правната комисия в парламента Данаил Кирилов в предаването "Денят започва" по БНТ.


Той обясни, че планираните поправки ще обхващат точно определен период на раздържавяване - от 1993 г. до края на 2017 г. По думите му, досега приватизацията не е разследвана ефективно, защото съдилищата умишлено са гледали да приключат колкото се може по-бързо делата си.


"Имало е сделки, които са били разследвани, имало е дори сделки, по които са били повдигнати обвинения от прокуратурата пред Наказателия съд и по тях е постановен окончателен акт на наказателния съд, за тези случаи не можем да върнем времето назад. На практика приватизацията приключи. Към момента са разпродадени абсолютно всички държавни и общински дружества и участия, които биха могли да бъдат приватизирани. Останали са двайсетина дружества, които са включени към забранителния списък на действащия сега приватизационен закон", обясни Даниел Кирилов.


Той отбеляза, че промени на приватизационния договор не се очаква да се случват:


"Одържавяване при установяване на нарушение на приватизационни сделки - това са две отделни групи от последици при анализа, прилагането и респективно санкционирането на незаконно поведение във връзка с приватизацията. Ние коментираме само наказателните последици в този закон, т.е. доказване на престъпление, установяване на виновните лица и наказване на престъпленията. Оттам нататък няма пряка и задължителна последица по отношение на самата приватизационна сделка. В случай, че престъпленията касае някой от съществените факти, свързани със сделката, би могло да се обсъжда, да се обмисля промяна на приватизационния договор, но това ще се случва рядко, според него, защото това са договори, които са произвели ефект, имуществото е радикално променено и би било много трудно да се защити по-сериозна теза по имуществените последици", каза председателят на правната комисия в парламента.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния