Свързани новини

16.11.2017 14:33

БСП: Парламентът без нас до оставката на Главчев

Видян 1703 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Парламентарната група на социалистите вчера внесе искане за оставката на председателя на Народното събрание Димитър Главчев. Дотогава депутатите от левицата напускат парламента, съобщи лидерът на БСП Корнелия Нинова. Социалистите ще участват само в три заседания в пленарна зала – за гласуването на оставката, обсъждането и приемането на бюджета на държавата и за вот на недоверие, допълни още тя. Премиерът не спести критика към шефа на парламента: "Не биваше да си изпуска нервите."


 Напомняме, че във вторник председателят на парламента отне думата насред декларация на ПГ на БСП и отстрани за 1 заседание Нинова, заради цитати на премиера, които обяви за "обидни". За 2 заседания изгони Антон Кутев. Вчера наказанието на Кутев бе намалено, но БСП излезе със свое решение.


"Внесохме искането за оставката на Димитър Главчев и взехме следните решения: първо - да поискаме среща с всички европейски посланици. Сряда беше изключително важен ден за България и за председателството на Съвета на ЕС. Не се разбра, но след сериозни усилия от наша страна, трябваше Кристиан Вигенин да внесе проект за общо решение на НС с подписите на всички ни за приоритетите по председателството. Поели сме ангажимент пред българския парламент, народа, европейските посланици на нарочна среща да помагаме на правителството и да търсим национално съгласие по тези теми. Минути преди решението да бъде внесено, председателят на НС изгони лидера на най-голямата опозиционна партия. По този начин ГЕРБ създават политическо напрежение преди председателството и минират националното съгласие. На срещата ще представим приоритетите на БСП и виждането ни за бъдещето на ЕС. Ще ги информираме, че грубо се нарушават принципите на правовата държава, погазва се парламентаризмът, налага се цензура върху различни мнения, не се зачитат и европейски демократични ценности за плурализъм и свобода на мненията", коментира Нинова. Тя продължи:


"Второ решение – напускаме до оставката на Главчев. Ще участваме само в три заседания в зала – гласуването на оставката, обсъждането и приемането на бюджета на държавата и вот на недоверие. Ще си платим глобите за тези отсъствия от работа. Ще участваме в заседанията на комисиите. През останалото време всички народни представители от БСП  отиваме в районите си, където започваме срещи и разговори с българските граждани по важни за техния живот въпроси. Не само членове и симпатизанти на БСП, а всеки, който иска, е добре дошъл", обясни още лидерът на БСП.


В знак на солидарност вчера и депутатите от ДПС излязоха за часове от пленарна зала. От управляващата коалиция заявиха, че ще продължат работата си в НС и без БСП.


"БСП води политика на празния стол. Историята се повтаря, когато преди две години ГЕРБ излезе от парламента. Леят се обиди, грозни изказвания в Народното събрание, затова не отивам, БСП води политика на празния стол. Това не е продуктивно”, коментира премиерът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Немската икономика

Мрачна прогноза за немската икономика

Група от водещи немски икономически ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!