Свързани новини

16.11.2017 15:17

Лозан Панов: ЕК вече не отправя препоръки, явно е безсмислено

Видян 1269 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Председателят на Висшия касационен съд (ВКС) Лозан Панов е на мнение, че Европейската комисия вече не отправя препоръки към България, защото явно това е безсмислено. Припомняме, че според доклада на ЕК страната ни не е изпълнила изцяло нито една от 17-те отправени условия.  Именно поради тази причина според Панов Комисията вече няма да отправя препоръки.


Докладът очевидно е стъпка към бъдещо премахване на мониторинга, но не защото са изпълнени дадените задачи, а защото с този механизъм не могат да бъдат постигнати резултати. В момента няма дадени препоръки, не защото не са необходими, а може би никой не си прави илюзията, че те ще бъдат изпълнени, откровен бе Панов. Не мога да споделя нееднозначните послания – от една страна казваме, че има проблем, от друга страна прикриваме този проблем, добави той.  Нещо повече, в продължение на 10 години дипломатичният език с който се казват проблемите, очевидно се разбира погрешно от адресатите, заяви Панов.


Според него докладът цели да осигури спокойствие за българското европредседателство.  Мекият тон на Брюксел обаче не променя реалността в България, напомни председателят на ВКС. И илюстрира само с пресни случки – когато се твърдят успехи в битката с престъпността, има поръчково убийство в Перник, зачестили кражби на банкомати и т.н.


В същото време обаче, колкото и да е безсмислен, механизмът за наблюдение, не трябва да бъде свален, защото в България гражданите вярват повече на европейските, отколкото на българските институции. Свалянето на мониторига ще има обратен ефект и за самите европейски институции – защото евроскептицизмът , който се проявява в много държави, може да се прояви и тук. В крайна сметка ставащото може би е за добре, заключи председателят на ВКС. Може би е за добре, защото ние трябва да разберем, че всичко е в наши ръце и всичко, което ще направим за правосъдната система зависи от нас, завърши председателят на ВКС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв

Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови контакти


Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови