Свързани новини

24.11.2017 14:22

Тереза Мей: Единни действия срещу враждебни страни като Русия

Видян 1187 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  "Трябва да сме единни в действията на враждебни страни като Русия, която заплашва потенциалния растеж на Източното партньорство и се опитва да разкъса нашата колективна сигурност. Тук съм, за да кажа отново, че Обединеното кралство безусловно ще изпълнява водещата си роля по поддържането на сигурността в Европа. Ние може да напускаме ЕС, но не и Европа", заяви британският премиер Тереза Мей преди началото на форума в Брюксел, съобщи БНР. Лидерите на Европейския съюз се срещат с колегите си от Армения, Азербайджан, Беларус, Грузия, Молдова и Украйна. Дискусиите са в рамките на Петата среща на високо равнище за Източното партньорство.


В началото на срещата председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер предупреди:


"Тази среща на върха не е разширяване, нито пък приемане на нови страни - членки. Ние развиваме връзките с важни за нас партньори, те трябва да бъдат укрепени".


Лидерите на ЕС и представителите на Армения, Азербайджан, Беларус, Грузия, Молдова и Украйна ще разговарят по ключови теми от четири приоритетни области – по-силна икономика, управление, по-голяма свързаност и по-силно общество. Държавните и правителствени ръководители ще разговарят за бъдещето на тяхното сътрудничество, като ще направят анализ как да го засилят в приоритетните области, договорени в Рига преди две години. Те ще направят равносметка на резултатите, постигнати след последната среща на върха, като ще се съсредоточат върху конкретните предимства, които са получили гражданите на шестте страни от Източното партньорство. Лидерите ще разговарят за икономическото развитие и подобряването на търговските отношения, укрепването на институциите и доброто им управление, подобряването на взаимосвързаността в транспортния и енергийния сектор, както и  засилването на мобилността и контактите между хората.


Партньорството с шестте страни беше създадено с цел подпомагане на усилията за политически, социални и икономически реформи в тези държави.


Президентът на Беларус Александър Лукашенко отказа да присъства, страната му ще бъде представена на равнище външен министър. Акцентът на засилените през последните месеци общи инициативи е върху Украйна, Грузия и Молдова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Ден за земни и практични дейности

Ден за земни и практични дейности. Ще действате със