Свързани новини

28.11.2017 15:26

Ангелкова взела на Община Несебър собствения й плаж

Видян 2741 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Не знам какво правим в туризма”, гласи отчаяният коментар на ресорния съветник на ресорния вицепремиер Валери Симеонов в бранша. Георги Николчев изнесе пред телевизия СКАТ ужасяващи подробности от нагласените търгове за плажни концесии – тема, която 19 минути направи обществена още миналата година, когато тихомълком, в оставка, с поръчки, пуснати извън работно време бяха раздадени най-апетитните пясъчни ивици у нас.


Най-скандален е фактът, че Община Несебър е лишена от собствения си южен плаж от Министерството на туризма, за да бъде даден на фирмата на ВИС, на която са отредени още Слънчев бряг – юг и созополския Харманите. Компанията Ирида 71 по информация на вицепремиерския съветник е основана от легендарната за групировката фигура Маймунека ( половинката на фолкпевицата Лия, която в момента е снаха на догановия олигарх и вице на Мултигруп Николай Вълканов). Булимпекс, на която пък е даден Слънчев бряг – Север, е фирма на починалия олигарх, бивш оръжеен бос и сътрудник на тайните служби при соца Младен Мутафчийски, след когото по информация на съветника на вицепремиера дейността е на легендата на други застрохаватели от 90-те години - Маджо. 19 минути уточнява, че подписите под сделките при бившия кабинет в оставка обаче не са на Ангелкова, а на нейната тогавашна и сегашна заместничка Ирена Георгиева, която по ирония на съдбата е определяна от някои като близка до патриотите.


Община Несебър, въпреки че не е фирма, е била отстранена от собствения си южен плаж, понеже кметът, макар да не е бизнесмен, не бил представил свидетелство за съдимост.


Николчев, който е бивш хотелиер на Слънчев бряг, извади и нещо още по-скандално. В така наречената Национална туристическа стратегия, за плажовете има само 3 (три) изречения, които той прочете от екрана. В нея обаче се говори за някаква корупция в туризма, който – 19’ напомня на неинформираните съставители на пасквила – е 100% частен отрасъл. За каква корупция говорим?!




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

дева

Днес съсредоточете усилията си върху завършването на текущите проекти

Днес съсредоточете усилията си върху завършването на