Свързани новини

05.12.2017 16:52

СвекърГейт за над 300 бона във Велинград

Видян 2973 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     „Преди месец информирахме за скандален случай на общинска съветничка във Велинград. За този период нямаше никаква реакция, въпреки че цялата общественост и ръководството на ГЕРБ е наясно“. Това заяви Атанас Зафиров, член на ИБ на БСП по време на пресконференция. Той припомни, че Сашка Стефанова Целева е общински съветник от ГЕРБ и е председател на комисията по градоустройство, инфраструктура и водоснабдяване към Общинския съвет. Тя изпълнява и юридически услуги за редица общински дружества. „Факт са не малко на брой договори за много голяма сума с общината в същия този сектор, които се изпълняват от фирма „Целев“ ООД, на която едноличен собственик е свекърът й“, каза още той. Зафиров показа 12 такива договори, първите 8 от тях са на обща стойност 185 000 лв., останали - 138 000 лв. „Любопитен факт е, че в тези поръчки става въпрос за наем на техника. Но едно от общинските дружества на общината разполага със същата такава техника – общинско дружество „Водоснабдяване и канализация“, подчерта Зафиров. По неговите суми самото дружество може да предоставя такава техника на цени значително по-ниски от обявените в обществената поръчка и спечелени от фирма „Целев“.


 „Г-жа Целева изпълнява и юридически услуги на въпросното дружество ВиК. Изпълнявайки тези си функции, се случва така, че фирмата „Целев“ се оказва и основен доставчик на гориво за това общинско дружество. Нима това е единственият доставчик и това морално ли е, законно ли е?“, попита Атанас Зафиров. Той обясни, че вместо да бъде порицана и да бъдат сезирани съответните органи за този бодящ очите конфликт на интереси, въпросната госпожа е назначена за управител на фирма „Напоителни системи“ във Велинград. „Може би, за да пренесе добрите практики в управата и на това дружество. Ако слушаме слухове, тя се ползва с широката протекция на един от най-високите ръководители в партия ГЕРБ“, коментира той. Според Зафиров сме свидетели на поредното срастване на власт, пари и репресии. „За тези седмици бяхме свидетели на отправени предупреждения към наши членове и симпатизанти, че ако ние извадим тези факти, те ще бъдат уволнени – ще им бъде упражнена политическа репресия. БСП няма да допусне това нещо да се случи и ще бъдем безкомпромисни в преследването на това порочно явление“, категоричен е Зафиров.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

козирог