Свързани новини

07.12.2017 16:32

Чисто новата Трета зала на НДК стана най-модерната в България

Видян 2428 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Чисто нова е след приключилия ремонт на НДК Трета зала на Двореца. Освен нея, е ремонтиран и целият й прилежащ комплекс, който включва по-малките салони за срещи и коктейли 3.1 и 3.2, както и по-малката Десета зала.


Именно в нея ще се събират за най-важни разговори преди и след големите пленарни заседания държавните и правителствените ръководители на 28-те членки на ЕС, а също и лидерите на Западните Балкани, които българското Европредседателство покани за интеграция по време на софийското домакинство и това е негов основен акцент. Десета зала сега може да приеме до 160 души или заседание на между 60 и 80 седящи. Пред залата пък се намира и най-хубавата панорамна тераса на НДК, а може би и в цяла София, откъдето се вижда цяла Витоша.


 Най-вероятно именно тази зала ще приюти и т.нар. Колеж на комисарите – заседанието на правителството на ЕС – Европейската комисия, председателствана от Жан Клод Юнкер и с участието на нашата представителка Мария Габриел, която отговаря за дигитализацията.


Именно цифровизирането и вкарването на НДК в 21-и век е една от най-важните изпълнени мисии на ремонта. Изцяло подменени са всички технически системи. Това е видимо дори по смяната на характерните тъмнокафеви правоъгълни часовници в залата, както и по напълно новите преводачески кабини. Цялото осветление и озвучаване, както и управлението на всички системи в Трета зала също е съвременно. В напълно обновената зала вече е монтиран специалният светещ таван, който има овална форма, подчертаваща впечатляващата заседателната маса в огромното помещение. От Галчев Инженеринг са монтирали и димируемо осветление, което може да се контролира от супер светло до мека приятна светлина. Таванът е напълно изолиран от шумове. Пипнати са междуетажните пространства, които досега носеха голям дискомфорт при употребата на залата.


Невидимите детайли, които 19 минути обаче успя да зърне са изключително интересни. Например, двойния под. Оказва се, че видимият – с чисто нов мокет в цвета на европейското знаме, вместо старите плочки, заменили прогнилата текстилна настилка в неясен цвят, която имаше още по-преди, не е дъното. Всъщност, красивите нови кожени кресла в цвят на слонова кост, са стъпили върху нещо, под което има сложна система от кабели и инсталации.


Трета зала е предназначена за основните пленарни заседания на Председателството, на които ще се събират цели делегации. Изпълнени са мероприятия за подобряване на  акустиката, така че звукът от залата да бъде кристално чист. Освен това материалите, които са използвани при ремонта, ще позволят залата да се отоплява или да се охлажда два пъти по-бързо и два пъти по-евтино.


В Трета зала, която след ремонта е най-модерната не само в НДК, но и в София и България,  ще могат да седят до 348 души, като се очаква тя да събира 250 души при Председателството. След това остава да се използва като многофункционална, както досега, което я прави и най-популярната в целия Дворец, тъй като нейният „конкурент” – Първа, е подходящ само за конгреси и концерти, докато в салона на върха могат да се провеждат и конференции, и избори, както досега, но и концерти, спектакли, даже би могла да бъде превърната в ултрамодерен клуб, ако клиент пожелае да проведе там грандиозно парти.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

риби

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик.