01/02

Свързани новини

14.12.2017 16:42

10 млн. за нова и старата сграда на Художествената академия

Видян 1691 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Оформящият се културен квартал на София зад храм-паметника Александър Невски ще добави нов адрес след Българския Лувър. На ъгъла на бул. Левски и ул. Оборище ще израсне зданието на още 1 крило на Националната художествена академия. Стойността на обществената поръчка е 8,55 млн.лв. без ДДС или 10,26 млн. с ДДС. От тях ¾ ще погълне по-тънката част от работата – реконструкцията на историческата стара сграда на вековното ни училище за изящни изкуства. Новият корпус ще струва 2,298 млн.лв. без ДДС. Финансирането е осигурено по еврофондовете – оперативна програма Региони в растеж по приоритетна ос Образователна инфраструктура. Изпълнител е Консорциум Нова Академия 2017 - обединението, в което си партнират Галчев Инженеринг и Фармвил ЕАД.


Новата сграда ще бъде с 2158 кв. м разгъната застроена площ и ще има четири етажа, сутерен и терасовиден етаж - с общо 3 лекционни зали, компютърна зала, 16 художествени ателиета, библиотека с книгохранилище и технически помещения. Обектът трябва да бъде с клас А на енергопотребление. Предвижда се да бъде завършен до 15 месеца след началото на строителството (откриване на строителна площадка), пише gradat.bg.


Втората обособена позиция от обществената поръчка включва укрепване, реконструкция, ремонт и доизграждане на съществуващата сграда на академията в северната част на парцела по ул. Оборище. Това крило е с 6331,70 кв. м разгъната застроена площ. Предвижда се реконструкция на съществуващи ателиета на Факултета за изящни изкуства на НХА, преподавателски кабинети, технически и помощни помещения, кафене. Срокът за изпълнение е 24 месеца от началото на строителството.


Проектът е на арх. Стефан Добрев, който през 2005 г. спечели националния конкурс за разширение и реконструкция на Националната художествена академия. До момента комплексът не беше изпълнен по финансови съображения.


Целият проект включва още два етапа - пристройка към съществуващата сграда на бул. Васил Левски, както и преустройство на дворното пространство и изграждане на подземен паркинг.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

водолей