Свързани новини

20.12.2017 16:18

Цветанов за Симеонов: Различното мнение не значи нестабилна коалиция

Видян 1249 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Различното мнение не значи, че коалицията е нестабилна. Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов в коментар на острата реакция на вицепремиера Валери Симеонов във фейсбук по повод промените в закона за концесиите.


Ще се справим с всяко едно предизвикателство. Не можем да променим мнението на всеки човек, а се стараем от интензивния диалог, който имаме и коалицията да върви напред, коментира Цветанов, съобщи 24 часа. Убеден съм, че националните интереси ще бъдат над всичко останало, допълни той.


Няма тема, която да е обсъждана във връзка с днешното законодателство, която да ни разделя, каза още Цветанов. И обясни, че са предприети законодателни мерки, които да не доведат до създаване на проблеми през предстоящия летен сезон.


Не се е налагало и не сме коментирали тази тема, защото има комисии, в които се гледа законодателството, каза Цветанов. И обясни, че промените в закона са свързани с намаляване на административната тежест.


Когато беше приет закона, всичко се случи в пленарна зала и трябваше да демонтираме философията на закона по предложението на министър Ангелова. Приехме по първоначалния вариант на вносителя, но там бяха пропуснати разпоредбите кога влиза и как се прилага, допълни шефът на ПГ на ГЕРБ. Запазва се режимът досега, защото е много кратък срокът до 1 януари да се изпълнят всички тези процедури. Става въпрос за 10-15 процедури от общо 400 или 700, обясни той.


Повече е емоция, отколкото да има някакъв проблем, коментира Цветанов. Той ще разговаря с депутатите от ОП, за да направят това, което е най-важно.


Много са случаите, в които гласуваме с различни групи, не трябва да се вадят погрешни изводи. Всичко, които правим, го правим водени единствено от националния интерес, допълни той.


Хубаво е, че има различни мнения, но това не означава, че винаги трябва да сме на едно мнение, категоричен бе Цветанов. Имаме управленска програма и се придържаме стриктно към ангажиментите си в нея, допълни той.


Уважавам Симеонов и ще се въздържа да коментирам поста му, каза още шефът на ПГ на ГЕРБ. Той обясни, че по гласуванията в пленарна зала на законите управляващите са били единни и нямали проблеми. Комуникацията между ГЕРБ и ОП била добра.


Цветанов разказа, че снощи се е чул с Валери Симеонов за отпадането на мораториума за новите лекарства.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

риби

Днес е възможно да се почувствате малко изгубени сред буря от емоции

Днес е възможно да се почувствате малко изгубени сред