Свързани новини

21.12.2017 09:32

ИвКони напусна парламента

Видян 2262 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Народният представител от ГЕРБ Ивайло Константинов напуска Народното събрание по собствено желание. Оставката му бе приета от колегите му в парламента в сряда сутринта.


Константинов, който е съсобственик на транспортната фирма "Юнион Ивкони" и е член на транспортната комисия в парламента, заяви пред "Дарик радио", че решението му не е емоционално, а обмислено. "Много насила изкарах тези няколко месеца в Народното събрание. Нито за ден не се зарадвах на тази работа. Направих това, което трябваше за района, но по душа съм бизнесмен. Беше трудно, но успях да убедя ръководството на партията", заяви кюстендилският депутат ден по-рано.


Около бизнеса на Константинов се разшумя покрай случая с обърналия се на автомагистрала "Тракия" автобус на "Юнион Ивкони" в края на октомври. Тогава пострадаха 17 души и впоследствие бе обвинен 49-годишният шофьор, който е нарушил правилата за движение и е загубил контрол над автобуса. Районният прокурор на Ямбол Мина Грънчарова каза пред "Капитал", че ДАИ са констатирали, че автобусът е бил със стара тахографска шайба на името на друго лице и не може да се установи маршрутът и дали са били спазвани изискванията за почивка. Това е сериозно нарушение на правилата за превоз.


Ивайло Константинов освен народен представител е и член на транспортната комисия в парламента. Той е бил и управител на "Юнион Ивкони" до пролетта на тази година. След това излиза от управлението, но остава съсобственик с 24.5% в транспортната фирма. Пред "Капитал" той коментира след инцидента: "Аз имам миноритарен дял. Това, че съм собственик, не попречи преди месец да има комплексна проверка на фирмата. Не виждам конфликт на интереси, законът позволява. Кой да е в комисията по транспорт, ако не хора, които разбират от транспорт?"


Междувременно сегашният областен управител на Кюстендил Виктор Янев, който е трети в листата на ГЕРБ за региона, каза пред БНР, че е подготвил декларация, с която отказва да става депутат. При това положение народен представител ще бъде заместник областният управител Радослава Чеканска, която е от Дупница и е съгражданка на Ивайло Константинов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Мъж загина при трудова злополука в Симитли

Мъж загина при трудова злополука в Симитли

Мъж загина при трудова злополука в ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви