Свързани новини

02.01.2018 09:54

Павлова: Санкциите срещу Русия остават затворена тема

Видян 1077 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  "Има създадена работна група и за нас е важно работата по нея да продължи", каза министърът на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 г. Лиляна Павлова в Денят започва по БНТ. Тя посочи, че работната група трябва да анализира позицията на останалите държави в ЕС по отношение на санкциите срещу Русия. Павлова припомни, че през декември 2017 г. санкциите са удължени до 31 юли 2018 г. "Така че тази тема остава затворена, но ще продължи работата на екипа между държавите. Европейският съвет и европейските лидери са тези, които ще трябва оттук нататък да вземат решението", допълни Лиляна Павлова. Така тя опроверга информацията на агенция ТАСС, че България ще обсъди отпадане на санкциите срещу Русия, като уточни, че руската медия е цитирала неин отговор на журналистически въпрос още от ноември.


 "Поехме от Естония 120 досиета. Това е един законодателен пакет във всички сектори, различни досиета, законодателни инициативи и документи. Минимум 18 месеца са необходими за едно досие да намери своя завършек, когато има консенсус по него", каза още Павлова.

"Доста са темите, по които ще работим. Най-тежката тема, по която няма консенсус и разбирателство, това е темата за сигурността и миграцията", допълни тя.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

риби

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик.